buna, a s dori sa stiu si eu daca se poate,cat ma poate ajunge o dezbatere de mostenire,a unui apartament ramas de la mama,mie si fratelui meu.el este in s.u.a.,si cum ar trebui sa faca,ce sa mi trimita,ca renunta la partea lui,pt ca nu se poate prezenta.suntem numai noi 2.mama e moarta in februarie 2011.si eu am nevoie sa mi schimb C.I. buletinul.multumesc
Deschideti in primul rand actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii, partaj, iesire din indiviziune, iar in cazul in care fratele dumneavoastra renunta va poate trimite o declaratie incheiata la ambasada Romaniei prin care arata ca renunta la dreptul sau.
Fratele dvs va da o declaratie de renuntare la succesiune la Consulatul Romaniei in SUA. Apoi dezbateti succesiunea la notarul public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Va trebuie certificat de deces in original, actele de proprietate, certificate fiscal pt imobile si doi martori care au cunoscut pe defunct foarte Bine. Calculul taxei se face in functie de bunul imobil de situarea lui, conform grilei de expertiza imobiliara pt uzul notarilor publici. Un certificat de mostenitor nu poate costa mai Putin de 150 de Ron in situatia in care defunctul nu detinea bunuri imobile.
Renuntare succesiune
dandin
mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)