avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingerea actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingerea actiunii de divort

Buna ziua,
In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii si au impreuna 2 minori (1 si 5 ani).
Unul din soti nu este de acord cu divortul, in ce fel trebuie sa isi sustina cauza pentru a duce la respingeea actiunii?
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 01:18, 27 Ianuarie 2011
Claudiu, si sa nu faca reconventionala... sau sa nu se prezinte nici paratul daca face...
Sunt prea multi "daca".
Pe langa asta, reclamanta pare ca s-a plictisit pana acum numai de... sot! Nu si de dosar!

Cu privire la muraturi, nu vad cu ce ar ajuta asta, nu cred ca, daca vorbesc de muraturi, cei doi soti se inteleg...
De asemenea, sunt motive greu sau chiar imposibil de combatut, noi nu stim ce sustine reclamanta in motivele ei in intregime...

Cu privire la ceea ce afirma colega dv., orice om poate construi un caz fara probe... dar il construieste prost!
Iar un avocat care accepta asta cred ca va ia onorariu de nu va vedeti... pe langa faptul ca, fiind total neprofesionist si ilegale practicile lui, nu stiu in ce masura puteti avea incredere ca va face restul lucrurilor legal si in interesul dv. :O

Ne pare rau, domnule, mai mult nu cred ca va putem sfatui aici, mergeti intr-o consultatie...
Avlil, eu de aceea ii recomandam sa angajeze avocat.
Variantele pot fi mai multe.

Oricum din moment ce el nu era de acord cu divortul nu facea reconventionala (cred eu).
Nu stia sa faca cererea.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, poate, dar mai stii pe unde se intereseaza domnul cu privire la o reconventionala?
In plus, eu nu as risca sa-i recomand unui om sa nu faca cerere reconventionala... ca, cine stie, ii pare raun mai tarziu ca n-a cerut el copiii, ca n-a cerut program, ca avea partaj si apierdut destule...

Indiferent de caz, il intreb ce vrea totusi in caz de divort... si sa faca intampinare sau reconventionala, dupa situatie...
Poate sa faca reconventionala si sa o retraga si atunci...:)

avocat Claudiu Lascoschi
Indiferent de ceea , de regula fiecare sot parat pretinde ca ar dori din start respingerea actiunii de divort a reclamantului, in practica si in viata reala nu exista decat urmatoarle situatii:
1. Pronuntarea divortului cu rezolvarea tuturor capetelor de carere accesorii 0 incredintare minori, pensie nume, etc (divort care oricum se va pronunta din culpa unuia din soti, din culpa ambilor soti - cu sau fara motivarea sentintei) .
2. Impacarea sotilor sau renuntarea la actiune din partea recl.

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)