Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema penala

Buna ziua, nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns dar eu incerc si va multumesc anticipat. Sotul meu a fost arestat in 2009. El si- a recunoscut fapta inca din faza cercetarilor . A fost inchis pentru inselaciune ,intrebarea mea este daca exista in momentul de fata o lege prin care ar putea sa iasa mai repede, deoarece de legea asa zisei ,, micii reforme,, beneficiaza numai unii pentru ca nu s-a dat si retroactiv ceea ce eu nu pot sa inteleg cum justitia se face numai pentru unii.Oricum m-am convins ca justitia si legea in Romania este pentru unii MUMA, iar pentru altii CIUMA. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marilia7207 , utilizator 19:48, 20 Decembrie 2011
situatia da e clara , dar eu tot nu pot sa -nteleg de ce nu poate beneficia si el de aceasta lege, sau altii ca si el. legea e data doar pentru cei ce vor face fapte penale sa aiba parte de pedepse mai usoare?..... iar ceilalati care au facut deja ....... sa le fie de bine nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Codul penal-nerecunoscut fapta michy michy mai am o nelamurire in ce priveste noul cod penal pentru cei condamnati definitiv si nu siau recunscut fapta este in curs vreo lege si pentru ei se va reduce ... (vezi toată discuția)
Art 215 alin 1.2.3.5. in noul cod aleale88 aleale88 buna ziua stiti cumva la art 215 al 1,2,3,5, care sunt pedepsele in noul cod penal de la 01 feb ?dar evaziunea ? (vezi toată discuția)