avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat

As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie:
Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana la valoare unei sume egale cu aprox. 1/4 din valoarea totala a imobilului. Pot institui in acelasi timp o ipoteca asupra aceluiasi imobil pentru obtinerea unui imprumut din care sa achit valoarea sechestrului?
Ama, nu speria lumea, in banci sunt si juristi open minded!:)
Claudiu, banca trebuie sa aiba cunostinta la instrumentarea dosarului de credit despre existenta sechestrului/somatiei notate in CF...altfel, dupa aprobare, cand se obtine extrasul de autentificare cu somatia notata, s-a dus credibilitatea clientului...
Stiu Diana.
Clienta a uitat sa anunte banca.
Pe mine ma intereseaza sa stiu ce suma poate acorda banca pt ca e vorba de o suma destul de mare.
Apoi, se poate rezolva problema cu executorul si cu creditorul.
Ei vor sa facem asa de cca 1 an.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat vivisun vivisun Buna, Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Ipoteca conventionala - peste care anaf a pus sechestru asigurator fany22 fany22 Buna ziua, Am imprumutat o soc. com cu o suma, iar administratorii mi-au garantat cu 1 teren, am facut contract de imprumut cu garantie imobiliara pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)