avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma decesului tatalui meu?

Tatal meu a fost casatorit 6 luni cu o femeie de care a divortat. S-a casatorit cu mama mea din care a rezultat 2 copii. In 1990 tatal a decedat iar mama s-a recasatorit. Tatal avea 2 hectare de pamant arabil, iar dupa revolutie acest teren a fost luat de prima lui sotie( primaria i-a facut titlu de proprietate ) , noi nestiind ca putem obtine acest pamant. Dupa cativa ani , am fost la primaria respectiva si ne-a zis ca nu ne poate da acest teren deoarece are cineva titlu de proprietate pe el. Vreau sa -mi spuneti cum trebuie sa procedez ptr a obtine acest teren. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: coze , utilizator 19:59, 24 Martie 2012
In situatia in care nu detineti documente originale care sa dovedeasca fara putinta de tagada ca proprietari ai celor 2 ha au fost bunicii dvs,nu se justifica actiune in instanta
pai am spus ca noi avem documentele originale care dovedesc ca bunicii sunt proprietarii terenului. trebuie sa actionam in instanta?
Actiune pentru stabilirea nulitatii absolute a TP-ului emis de primarie in baza legii 169/1997, art. III lit. a (ca fiind reconstituit dreptul de proprietate unei persoane fara drept). Ce a facut primaria este o prostie, asa pot si eu sa declar ca mama a primit zestre Casa Poporului, fara sa aduc vreo dovada. Dreptul de proprietate nu s-a reconstituit pe declaratii, ci in baza registrului agricol 1959-1963, coroborat cu cererea de intrare in CAP si ci dovada calitatii de mostenitor/a rudeniei. Verificati cine apare in acesre documente si introduceti actiunea la instanta.
multmesc ptr sfat! vreau sa zic ca noi avem dovada de mostenitori a acestui teren. Actuala proprietara nu are nimic. eu am originalul actelor cu care s-a cumparat acest teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Alina I. Alina I. Buna ziua. Problema este despre mostenirea bunicului. O sa incerc sa expun datele in ordine cronologica. Bunicul meu cand s-a casatorit cu bunica a primit ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)
Dovedire proprietate teren agricol bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul. Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in ... (vezi toată discuția)