Tatal meu a fost casatorit 6 luni cu o femeie de care a divortat. S-a casatorit cu mama mea din care a rezultat 2 copii. In 1990 tatal a decedat iar mama s-a recasatorit. Tatal avea 2 hectare de pamant arabil, iar dupa revolutie acest teren a fost luat de prima lui sotie( primaria i-a facut titlu de proprietate ) , noi nestiind ca putem obtine acest pamant. Dupa cativa ani , am fost la primaria respectiva si ne-a zis ca nu ne poate da acest teren deoarece are cineva titlu de proprietate pe el. Vreau sa -mi spuneti cum trebuie sa procedez ptr a obtine acest teren. VA MULTUMESC!
In situatia in care nu detineti documente originale care sa dovedeasca fara putinta de tagada ca proprietari ai celor 2 ha au fost bunicii dvs,nu se justifica actiune in instanta
Actiune pentru stabilirea nulitatii absolute a TP-ului emis de primarie in baza legii 169/1997, art. III lit. a (ca fiind reconstituit dreptul de proprietate unei persoane fara drept). Ce a facut primaria este o prostie, asa pot si eu sa declar ca mama a primit zestre Casa Poporului, fara sa aduc vreo dovada. Dreptul de proprietate nu s-a reconstituit pe declaratii, ci in baza registrului agricol 1959-1963, coroborat cu cererea de intrare in CAP si ci dovada calitatii de mostenitor/a rudeniei. Verificati cine apare in acesre documente si introduceti actiunea la instanta.
multmesc ptr sfat! vreau sa zic ca noi avem dovada de mostenitori a acestui teren. Actuala proprietara nu are nimic. eu am originalul actelor cu care s-a cumparat acest teren.
Dezbatere mostenire
Alina I.
Buna ziua.
Problema este despre mostenirea bunicului. O sa incerc sa expun datele in ordine cronologica. Bunicul meu cand s-a casatorit cu bunica a primit ca ... (vezi toată discuția)