avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasarea angajatilor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasarea angajatilor in strainatate

Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din Belgia? Am o firma in Belgia si platesc impozite de 17 ani de zile. Sunt romanca si am deschis aici o firma si as vrea sa-mi detasez angajatii in Belgia, sa le platesc diurna si cazare acolo si sa-mi platesc aici toate darile catre stat. Cei de la Agentia de ocupare a fortei de munca si cei de la Casa judeteana de pensii nu ma pot ajuta decat a-mi inmana formularul e 101(care acum se pare ca nu mai exista ) Nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 10 Martie 2014
Ce acte trebuie sa dea angajatorul angajatilor in momentul cand au fost detasati in strainatate, mai preis in Franta? In afara de actul aditional la CIM si fisa de misiune? formularul A1 cine trebuie sa -l obtina?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
malacu79, utilizator
malacu79 a scris:

Ce acte trebuie sa dea angajatorul angajatilor in momentul cand au fost detasati in strainatate, mai preis in Franta?

- decizia de detasare
- formularul A1


formularul A1 cine trebuie sa -l obtina?


Formularul a1 se elibereaza de Casa Nationala de Pensii Publice.
Vedeti aceste discutii :
www.avocatnet.ro/content/for...
In fisa de misiune pe care am primit-o nu este scrisa adresa unde suntem cazati, cu toate ca in anexa la CIM apare "cazarea este asigurata de catre angajatorul unde suntem detasati". Trebuie de asemenea sa fim inregistrati la prefectura pe raza unde locuim (in Franta exemplul nostru).
Angajatorul este obligat sa plateasca transportul angajatului detasat in strainatate, la intoarcerea in tara, daca acest lucru este stipulat prin anexa la CIM, chiar daca angajatul a demisionat?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
malacu79, utilizator
In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3) C.mun., precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul a1 AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Daca ma puteti ajuta sa elucidez acest aspect: Firma de constructii care isi desfasoara activitatea in mare parte in afara tarii. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Ce acte, documente imi trebuie pentru a trimite muncitori in italia? formularul a1 nu il pot obtine? delegatie sau detasare? ContSters241026 ContSters241026 Luna trecuta am deschids o firma de prestari servicii- Curatenie-si personal hotelier acestestea deoarece am posibilitatea de a face un contract cu doua ... (vezi toată discuția)