avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... control finante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

control finante

ce inseamna conro, de fond , ce implica el?
ce acte trebuiesc puse la dispozitia celor de la control? pot verifica si ceea ce tine de salarii ?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: raccone , utilizator 08:48, 20 Octombrie 2008
Sunteti obligat sa le puneti la dispozitie toata evidenta contabila si fiscala a societatii din perioada specificata in avizul de inspectie fiscala. La terminarea controlului financiar se intocmeste procesul verbal in care se specifica, ca au fost restituite toate actele şi documentele puse la dispoziţie organelor de control, cu excepţia celor reţinute, pentru care s-a întocmit proces-verbal de ridicare de înscrisuri.
raccone a scris:

Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica, spatiu pe care l-am subinchiriat unei alte firme contractul permitand acest lucru. Am fost chemat la Finante pentru datorii la buget si mi s-a cerut insistent sa le predau copii ale contractelor de chirie. Intrebare:
sunt obligat sa le prezint aceste contracte?


Presupun ca sunteti in faza de executare silita.

Nu sunteti obligat sa prezentati contractele cu tertii, acest lucru este obligatoriu pe parcusul inspectiei fiscale.

In mod normal, la finate exista o copie dupa conractul incheiat de dvs. cu proprietarul persoana fizica ( la administratia financiara in raza caruia isi are domiciliul proprietarul)

Dvs. vi s-au cerut copiii dupa acesta (probabil) pentru a se vedea ca intradevar nu este proprietatea societatii si nu poate face obiectul executarii silite (sechestrului).

Pentru a putea identifica bunurile asupra carora pot fi dispuse masuri asiguratorii si un eventual sechestru trebuie sa prezentati actele contabile: balanta, bilant, etc....


TEMEI LEGAL

Art. 142

Reguli privind executarea silită

(1) Executarea silită se poate întinde asupra veniturilor şi bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectuează numai în măsura necesară pentru realizarea creanţelor fiscale şi a cheltuielilor de executare. Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.

(11) Sunt supuse sechestrării şi valorificării bunurile urmăribile proprietate a debitorului, prezentate de acesta şi/sau identificate de către organul de executare, în următoarea ordine:

a) bunurile mobile şi imobile care nu sunt direct folosite în activitatea ce constituie principala sursă de venit;

b) bunuri care nu sunt nemijlocit predestinate pentru desfăşurarea activităţii care constituie principala sursă de venit;

c) bunurile mobile şi imobile ce se află temporar în deţinerea altor persoane în baza contractelor de arendă, de împrumut, de închiriere, de concesiune, de leasing şi altele;

d) ansamblu de bunuri în condiţiile prevederilor art. 158;

e) maşini-unelte, utilaje, materii prime şi materiale şi alte bunuri mobile, precum şi bunuri imobile ce servesc activităţii care constituie principala sursă de venit;

f) produse finite.

(12) Organul fiscal poate trece la sechestrarea bunurilor din următoarea categorie din cele prevăzute la alin. (11) ori de câte ori valorificarea nu este posibilă.

(2) Bunurile supuse unui regim special de circulaţie pot fi urmărite numai cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege.

(3) În cadrul procedurii de executare silită se pot folosi succesiv sau concomitent modalităţile de executare silită prevăzute de prezentul cod.

(4) Executarea silită a creanţelor fiscale nu se perimează.



deci , este sau nu legal ca cei de la control sa-mi ceara si copii dupa contractele de munca a 3 dintre angajati ?
mentionez ca in urma cu 5 luni am avut control de la ITM si a fost OK.
chiar ca nu mai inteleg nimik .
ma lamureste cineva, va rog!!!!!!!!!
multumesc de raspunsuri, dar cred ca stiu acum adevaratul motiv: din pacate nu am trecut in statut codul caen aferent inchirierilor si s-ar putea sa am mari probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)
Datorii la buget vechi , executare silita pynu pynu Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta : Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Cum pot determina finantele publice sa execute o institurie conform art.142 pct.1indice 1 lit a din codul de proc fiscala? razvan79vl razvan79vl Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati intrucat sunt in pana de idei si de timp(mai am cateva zile sa pot actiona). Speta: in 2006 institutia la care lucrez ... (vezi toată discuția)