avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INSCRIERE MASA CREDALA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INSCRIERE MASA CREDALA

In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si apoi eu.
Intre timp firma intra in lichidare si se numeste un lichidator , care insa nu ma notifica in nici un sens....ca astazi sa vad ca scoate la vanzare apartamentul si un copiator al firmei.
In acest caz eu ce as putea sa fac pentru a imi recupera suma ??????
Cel mai recent răspuns: Pashpix , utilizator 21:48, 18 Decembrie 2012
Conform Legii 85/2006 privind procedura insolventei
Art. 3
29. Buletinul procedurilor de insolvenţă este publicaţia editată de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care are drept scop publicarea citaţiilor, convocărilor, notificărilor şi comunicărilor actelor de procedură efectuate de instanţele judecătoreşti, administratorul judiciar/lichidator după deschiderea procedurii de insolvenţă prevăzute de prezenta lege;

ART. 7
(1) Citarea partilor, precum si comunicarea oricaror acte de procedura, a convocarilor si notificărilor se efectueaza prin Buletinul procedurilor de insolventa
(3) ...Pentru creditorii care nu au putut fi identificati in lista prevazuta la art. 28 alin. (1) lit. c), procedura notificarii prevazute la art. 61 va fi considerata indeplinita daca a fost efectuata prin Buletinul procedurilor de insolventa.

ART. 61
(1) In urma deschiderii procedurii, administratorul judiciar va trimite o notificare tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art. 28

ART. 62
(1) Notificarea va cuprinde:
b) termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 45 de zile de la deschiderea procedurii, precum şi cerinţele pentru ca o creanţă înregistrată să fie considerată valabilă;

termenul este identic cu cel de la art 108 alin 3: "care va fi de maximum 45 de zile de la data intrarii in faliment"

Am avut un caz aproximativ identic: SC X a intrat in insolventa. Aveam o suma de recuperat in urma unei somatii de plata. Debitorul nu a conumicat lichidatorului lista cu toti creditorii iar lichidatorul nu ne-a instiintat. Am facut repunere in termen si asteptam sa vedem ce iasa.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
exuser, utilizator
am inteles...in principiu trebuia sa ma uit si eu la una alta.
Multumesc mult oricum
Buna seara,

Am o problema si va cer ajutorul pentru ca nu mai stiu ce sa fac. Firma la care am lucrat pana de curand pe drepturi de autor si-a cerut insolventa. Pentru a-mi recupera datoria trebuie sa fiu inscris la masa credala, iar deadline-ul e 27 decembrie. Pana la aceasta data trebuie sa depun cererea de inscriere la Tribunalul Bucuresti. Atasat cererii trebuie sa depun si dovada creantei, ori firma imi spune ca nu elibereaza nici un fel de asemenea adeverinta si ca toate creantele s-au transmis catre administratorul judiciar, o terta firma care se ocupa de insolventa fostului meu angajator. In acest caz, eu de unde pot face dovada ca angajatorul are datorii catre mine?

In speranta unui raspuns, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen - deschidere procedura insolventa exuser exuser In aprilie 2011 s-a deschis procedura insolventei unui debitor. Debitorul nu a comunicat lichidatorului numit de instanta lista tuturor creditorilor. Unul ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Faliment-tabel creditori Monica H. Monica H. daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de ... (vezi toată discuția)