sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in concediu postnatal, care se va termina pe 25 noiembrie. As dori sa stiu daca in conformitate u noile prevederi ale legii ma pot incadra in categoria celor care vor primi 85% din salariu. Daca voi intra in CIC din 25 noiembrie, pt decembrie voi primi doar 600 lei. In ianuarie mi se va recalcula si voi putea opta pt 85% din salariu? Sau daca voi acoperi perioada din 25 noiembrie pana la 1 ianuarie cu un concediu de odihna, voi putea din ianuarie sa solicit CIC, dat fiin faptul ca teoretic ar insemna ca m-am intors la serviciu dupa expirarea postnatalului?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Venit realizat ultimele 12 luni. Venit brut sau venit net? Venit realizat dupa ce sau platit impozit pe venit. Daca cineva are un contract individual de munca cu timp normal si una cu timp redus, se cumuleaza?
Nu se stie la ce venituri se aplica procentul de 85% pana la aparitia noilor norme de aplicare a modificarilor aduse OUG nr.148/2005.
Da , se cumuleaza toate veniturile realizate.
Din pacate nici angajatorul nu elibereaza adeverinta din care sa rezulte veniturile realizate in cele 12 luni anterioare nasterii,asta pana cand vor aparea respectivele norme de aplicare. Sa speram ca nu va constitui un obstacol pentru noi,mamicile.:(
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)