sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in concediu postnatal, care se va termina pe 25 noiembrie. As dori sa stiu daca in conformitate u noile prevederi ale legii ma pot incadra in categoria celor care vor primi 85% din salariu. Daca voi intra in CIC din 25 noiembrie, pt decembrie voi primi doar 600 lei. In ianuarie mi se va recalcula si voi putea opta pt 85% din salariu? Sau daca voi acoperi perioada din 25 noiembrie pana la 1 ianuarie cu un concediu de odihna, voi putea din ianuarie sa solicit CIC, dat fiin faptul ca teoretic ar insemna ca m-am intors la serviciu dupa expirarea postnatalului?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Dupa cate inteleg din mesajele anterioare, cel mai corect ar fi ca angajatorul sa intocmeasca o adeverinta din care sa rezulte si venitul brut si cel net al persoanei in cauza, ca sa nu mai fie probleme...
Eu sunt in concediu de crestere copil din iulie 2008.
Se ia in calcul si perioada de concediu pre si post-natal (acele 126 de zile), sau doar strict perioada de 12 luni dinainte de orice concediu legal legat de sarcina?
Multumesc.
daca in perioada concediului de cresterea copilului gasesc un alt loc de munca,in ce conditii pot demisiona de la vechiul serviciu si ce beneficiu imi aduce la salariu avand in vedere ca bebelusul nu are inca 2 ani.
Va rog daca se poate sa ma ajutati vis-a-vis de noua lege a maternitatii, cea referitor la 85% din venitul realizat.
Intrebarea mea este urmatoarea: eu m-am intors la lucru, insa cochetez cu idea de a ma reintoarce in ccc in baza noii legi. Bebele meu este nascut in 14 oct 2007. Din lege se deduce ca daca, in momentul intrarii in vigoare a legii (1 ian 2009), mamica este in plata, atunci ea poate opta pt cei 85%. Asta inseamna ca eu ar trebui sa ma intorc in ccc pana in 1 ian 2009, ca sa beneficiez de cei 85%. Este corecta interpretarea?
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)