avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infintare ONG

Suntem trei persoane care vrem sa infintam un ONG care are ca si scop construirea unui azil de batrani,azil care sa aiba si un magazin de desfacere unde sa se poata vinde ouale care se produc de gainile de la azil,laptele pe care le produc vacutele de la azil etc cum sa scriem statutul si contractul?
Cel mai recent răspuns: terorista2012 , utilizator 05:07, 21 Iulie 2012
Din cate am citit si prin alte topicuri ale acestui forum am vazut ca un ONG are posibilitatea de a infiinta societati comerciale ce pot desfasura activitati specifice (comerciale) in numele sau pentru ONG-ul respectiv . Gresec cumva ? Daca am inteles gresit va rog sa ma lamuriti pentru ca intentionez sa infiintez un ONG si sunt la faza de documentare , de aceea incerc sa citesc toate topicurile ( :help: si sunt multe )
ART. 47 din og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata
Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot înfiinţa societăţi comerciale. Dividendele obţinute de asociaţii, fundaţii şi federaţii din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociaţiei, fundaţiei sau federaţiei.
Textul integral il aveti la adresa [ link extern ]
In general trebuie sa urmariti realizarea scopului asociatiei.
Succes!
Multumesc frumos pentru ceea ce ati scris.Se pare ca eu chiar si in ianuarie eram cat de cat informata,atata tot ca nu stiam exact incadrarea in lege.Oricum mai bine mai tarziu decat niciodata.
Va doresc o zi de nota 10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Azil de batrani rbuhescu rbuhescu Doresc sa deschid un azil de batrani si am infiintat o SC SRL in acest scop. Am nevoie si de o fundatie in cadrul acestei SC SRL? Multumesc anticipat pentru ... (vezi toată discuția)
Bilant ong phill thomas phill thomas Bună seara! Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii . Fundaţia respectivă este ... (vezi toată discuția)