avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... a pierdut cartea de identitate si certificatul de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte?

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:05, 11 Ianuarie 2012
Urmati sfatul lui bep, solicitati o carte de identitate provizorie pe motiv lipsa acte de stare civila si lipsa dovada adresei de domiciliu. Platiti 5 lei si pozele.
marcelaniculita a scris:

As vrea sa stiu daca este undeva un temei legal prin care primaria poate conditiona emiterea acestui act, de plata amenzii.

Art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala-republicat,ce reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor,care prevede ca initial se achita amenzi,
taxe si impozite aflate in urmarire si ulterior obligatiile fiscale curente si solutionare alte cereri ale titluarului de rol care este in evidenta cu debite

Ce ati gasit dvs si ati scris inclinat, e o interpretare a acelui articol ?
Pt ca eu am gasit altceva la acel articol ( ordinea in care se sting obligatiile si atat ) nu gasesc nicaieri ca e conditionat omul sa platesca obligatiile si apoi ii solutioneaza alte cereri ( nu si cand e vb de certificat fiscal).



Nu exista nicio prevedere in nicio lege care sa permita refuzul incasarii taxelor pentru eliberarea cartii de identitate. Nu poate lasat omul fara CI pentru ca nu si-a achitat amenzile, impozitele etc.

Din pacate aceste indicatii sunt date sau girate de primari si de aceea este greu sa gasesti sprijin.

Incercati un telefon la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date
Reclamatii si sesizari: 021/413.56.49

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate ginmarstar ginmarstar De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)