avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter

Buna ziua,

Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni.
Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de gunoi.

Ma intereseaza sa stiu daca e corect ca apartamentelor de la parter sa le fie repartizate cheltuielile aferente liftului si acestui tronson de gunoi pe care eu nu le folosesc nici cand stau acolo iar acum cand nu sta nimeni cu atat mai mult.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:12, 8 Ianuarie 2012
Daca e vorba de o reparatie la coloanele verticale de pe o scara vor plati numai proprietarii acelei scari pentru ca proprietatea comuna asupra acestor tevi este bine delimitata.
Daca este vorba de o lucrare pe coloanele orizontale din care se ridica cele verticale, atunci reparatia va fi platita de proprietarii ambelor scari.
Pentru fiecare scara se face cota-parte indiviza care se foloseste la lucrarile scarii respective, iar cand e vorba de lucrari comune pe condominiu se recalculeaza cotele-parti astfel incat suma lor sa dea intotdeauna 100%.

Cel mai bine e sa lucrati direct cu suprafetele utile si sumele acestora, stabilind pretul lucrarilor pe mp si apoi il repartizati acelor apartamente ale caror proprietate comuna este reparata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparatia liftului Pacolina9 Pacolina9 Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)