avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamant

Buna ziua.
Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in calitate de reclamant?
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 08:45, 13 Ianuarie 2012
Multumesc pentru raspunsuri.
Se poate sa-mi recomandati legislatie in materie de invoiri?
~ Conținut șters la cerere ~
Prezenta in instanta este un drept fundamental al omului pentru a putea participa la un proces echitabil si just. Nu va veti putea opune in acest sens. Ba, dimpotriva, orice impiedicare privind participarea la proces s-ar putea solda cu solicitarea de daune interese. Asa ca...atentie mare!
Nu este reglementat in niciun text de lege faptul ca angajatorul este obligat sa-i acorde acestuia o zi libera platita pentru a fi prezent in instanta ... se poate face o cerere de invoire, de concediu fara plata sau de recuperare (la care atasati adeverinta) si ramane ca angajatorul sa hotarasca. Aceste situatii ar trebui sa fie reglementate in CCM la nivel de unitate sau in Regulamentul intern.

Niciun text de lege nu reglementeaza invioirile ...

Alte discuții în legătură

Prezentarea in justitie VS57SNI VS57SNI As dori sa stiu ,daca poate cineva sa ma ajute,daca angajatorul are obligatia sa ma invoiasca (cu plata sau fara plata)in ziua cand sunt citat la tribunal la ... (vezi toată discuția)
Motivare absenta de la serviciu cu citatie la judecatorie mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Am o situatie speciala la job. In sensul ca, avem o angajata ( fct public) care si-a facut o cerere de concediu fara plata. Aceasta, i s-a refuzat, pentru ca, ... (vezi toată discuția)
Plata zi libera pentru prezentarea in instanta marushk marushk Buna ziua, Am urmatoarea problema: locuiesc in orasul X si trebuie sa ma prezint in orasul Y la un proces in care eu sunt reclamant. Angajatorului ii aduc ... (vezi toată discuția)