avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatii repetate la primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatii repetate la primarie

Sunt intr-o situatie crincena, de nemaipomenit!
Am concediat ca presedinte de asociatie, prin hotarirea AG o firma de administrare care nu facea treaba. Ne-au reclamat de razbunare la primaria de sector, am avut control acum citeva luni. Nu am primit amenda, au gasit ok.
Am angajat un nou administrator care nici asta nu face ce scrie in contract desi e platit cu o suma mare, ca si cum ar face toate operatiunile. De cite ori i-am atras atentia sa faca ce scrie in contract, tipa, ameninta, birfeste cu locatarii persoana mea.
Eu l-am adus pe acest om si este mizerabil ce face. Am decis sa reziliem si cu el si stiind probabil ca i se apropie finalul ne-a reclamat si asta la primarie, mi-a comunicat acum 2 zile ce a facut. El, care nu si-a facut treaba conform contractului.
Spuneti-mi, ce pot sa fac sa opresc asemenea abuzuri, chiar primaria vine la orice sesizare aiuristica? Noi ar fi trebuit sa-i reclamam pe acesti administratori, au facut si fac multe porcarii. Va dati seama ce mizerie, sa cistigi niste bani datorita unei asociatii, a unui om si cind te trage de mineca sa muncesti tu il reclami.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: elenamarta , utilizator 18:14, 30 Ianuarie 2012
Eu inteleg ce citesc: in contract are ca va constitui garantii si nu a facut-o.
Cum se retrage atestatul? Daca stiti.
Daca scrie in contract ca "va constitui garantii", asa cum spuneti, e ca si cum ne-au spus altii ca "vom trai bine"!
In contract trebuie sa scrie exact cum se constituie garantiile: "prin depunerea in casierie, in contul asociatiei a sumei fixe de.....lei, la data de..., sau in rate lunar a sumei de..., pana la data ...sau pana la concurenta sumei...".

Daca vreti sa i se retraga atestatul, solicitati acest lucru primarului, cu dovezi, documente prin care demonstrati ca a incalcat legislatia, a prejudiciat proprietarii, nu si-a indeplinit atributiunile legale s.a.m.d.
Dumnealui se afla la primul contract de administrare, de-abia a terminat scoala si nu a mai avut alte asociatii client. Daca la primul contract cu un client intelege sa sara cu buna stiinta un contract semnat, asta nu e a buna. Banii ii incaseaza pe integralitatea operatiunilor din contract si ele nu se executa. Asta hotie este.
Costica33 a scris:
... comitetul, membrii - NU FAC ABSOLUT NIMIC desi stiu care sunt sarcinile lor, desi au fost solicitati verbal, in scris de nspe mii de ori. Niciodata nu au facut nimic,...

Mare ghinion pe administratorul incepator. Pai si-un administrator cu ani de vechime trebuie sa fie sprijinit de comitetul executiv si de cenzor. Iar un administrator care de-abia si-a luat atestatul si este la prima lui asociatie, trebuie invatat practic pas cu pas tot ce trebuie sa faca. Credeti ca la cursuri se face ceva practic? Doar teorie!
Majoritatea licentiatilor invatamantului superior nu pot fi angajati direct si singuri pe post. Chiar cu diploma in mana sau inramata, pe care scrie ca si-a luat licenta ca economist, jurist,.., nu poate, nu stie, nu-l angajeaza nimeni de unul singur, fara un stagiu pe langa altii cu experienta.
Noi nu angajam oameni pentru a face scoala, avem relatii comerciale pe baza de contract.
In afaceri nimeni nu face scoala pe banii lui si de altfel contractul este extrem de explicit, bunavointa sa ai. Ce practica ii trebuie cind e solicitat sa inlocuiasca o bucata de gresie sparta si el zice ca nu are de unde? Haideti, nu fiti partizan cu el doar pentru ca sunteti si dvs. moderatorii de aici administratori. Cistigi bani daca ai ce oferi, nu ai, nu-i mai cistigi. Aici nu e casa de ajutor reciproc, ne aflam exact in cadrul unui contract de prestari servicii. Nu a solicitat vreodata vreun ajutor sau informatii pentru a arata bunavointa, dimpotriva, minte si tipa cu nerusinare cind e pus la treaba, mahalageste cu locatarii.
Spre exemplu la mine pe etaj, pina sa vina el, o familie respecta o regula cu gunoiul stabilita de tot blocul, cum a venit el, gata, nu se mai respecta. Dupa aia am constatat ca au locuit pe aceeasi strada.... Sper sa scap de el cit mai repede, un parazit obraznic.
S-a ars un bec la lift si a pus unul chior, nici macar un bec nu e in stare sa schimbe, merge pe ideea ca merge si asa...daca nu ne prindem....Pentru un bec nu iti trebuie nici o scoala si iata un exemplu de nesimtire crasa. Cum sa pui un altfel de bec, mai prost, decit a fost? De lene, sa nu caute dar banii si-i ia primul, integral.
Spuneti-mi il pot obliga sa depuna incasarile in contul de la banca?
Mersi.

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari seecofee seecofee administratora a disparut acum citeva luni bune fara nici o explicatie iar presedintele desi nu are scoala pretinde ca acum el este si administrator si de cind ... (vezi toată discuția)
Garantii profesionale si materiale dara3923 dara3923 Va rog sa ma faceti sa inteleg ce inseamna 'garantii profesionale si materiale' in cazul unui administrator al unei asociatii de proprietari. Garantia ... (vezi toată discuția)
Expert contabil asociatie-atestat administrator? ingerasmic ingerasmic Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati sa lamuresc un aspect: sunt expert contabil tin contabilitatea la o asociatie de proprietari. In urma unui ... (vezi toată discuția)