avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatii repetate la primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatii repetate la primarie

Sunt intr-o situatie crincena, de nemaipomenit!
Am concediat ca presedinte de asociatie, prin hotarirea AG o firma de administrare care nu facea treaba. Ne-au reclamat de razbunare la primaria de sector, am avut control acum citeva luni. Nu am primit amenda, au gasit ok.
Am angajat un nou administrator care nici asta nu face ce scrie in contract desi e platit cu o suma mare, ca si cum ar face toate operatiunile. De cite ori i-am atras atentia sa faca ce scrie in contract, tipa, ameninta, birfeste cu locatarii persoana mea.
Eu l-am adus pe acest om si este mizerabil ce face. Am decis sa reziliem si cu el si stiind probabil ca i se apropie finalul ne-a reclamat si asta la primarie, mi-a comunicat acum 2 zile ce a facut. El, care nu si-a facut treaba conform contractului.
Spuneti-mi, ce pot sa fac sa opresc asemenea abuzuri, chiar primaria vine la orice sesizare aiuristica? Noi ar fi trebuit sa-i reclamam pe acesti administratori, au facut si fac multe porcarii. Va dati seama ce mizerie, sa cistigi niste bani datorita unei asociatii, a unui om si cind te trage de mineca sa muncesti tu il reclami.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: elenamarta , utilizator 18:14, 30 Ianuarie 2012
Costica33 a scris:

Noi nu angajam oameni pentru a face scoala [...]

Aici este greseala dv. de capatai. Daca stiati ce vreti, trebuia sa faceti selectia inainte de a-l angaja, Asa cum stiti acum ca este incepator, asa puteati sa stiti si la inceput.
Ce spunea @adriantot este foarte adevarat, nimeni nu s-a nascut invatat, dar, scuzati-ma, dv. va pierdeti energia in maruntisuri, ceea ce in timp va va macina autoritatea de presedinte al asociatiei de proprietari.
Spuneti-mi il pot obliga sa depuna incasarile in contul de la banca?
Mersi.

Sigur ca puteti sa-i cereti asta si nu numai atat, dar cereti cenzorului sa-l verifice daca face acest lucru in mod curent.
Acesta este unul din aspectele pe care puteti sa-l atentionati, sa-l sanctionati, daca nu il indeplineste, si in cele din urma sa-i desfaceti contractul de munca.

Da, doamna Elga stiam ce vrem si am scris si in contract, nu aveam de unde sa stim nimeni ca dumnealui nu va face, de unde puteam sa stim? E vorba de lipsa de dorinta de a executa un contract.
Nu a depus nici un ban in banca niciodata dar e drept ca nu i-am cerut. E o lege care prevede sa depuna banii in banca? Cred ca da insa eu nu o cunosc.
Multumesc.
Nici nu va trebuie lege, desi exista, daca nu ma insel in legea contabilitatii....
Ca presedinte dati dispozitie ca banii sa fie depusi in banca dupa fiecare incasare, platile la furnizori sa se faca prin banca, iar in casa sa pastreze maruntisul - ca sa aiba sa dea rest la incasari - si pentru mici reparatii si cumparaturi necesare. Punct. Si el trebuie sa se conformeze.
Aceasta problema, a manuirii banilor, este extrem de importanta si nu trebuie nicio clipa scapata din vedere. O supraveghere totala!:rtfm:
Multumesc. Acuma ca-i facem papucii... sper sa depuna banii in banca cu toate ca pe linga refuzul de a face treaba am vazut si un caracter foarte urit, tipa, ameninta, reclama la primarie.
Foarte urit. Ah, uitam, mahalageste conducerea asociatiei cu locatarii. Foarte urit, mai ales ca l-am luat fara atestat si fara garantii, am avut incredere in el, ne-a fost recomandat de un vecin. Sa-i stea in git recomandarea, trebuie sa ma chinui eu acuma sa-l concediez. Umblu dupa membrii comitetului sa-mi semneze PV de incetare contract. Dupa aia umbla iar la semnat cu noul administrator. Daca nu fac eu, nu face nimeni absolut nimica, decit rau. Culmea e ca tocmai in mine care misc lucrurile din loc se iau golanii din bloc. Ii deranjez cu aplicarea regulamentului de ordine interioara votat de proprietari, ei vor sa faca ce le trece prin capurile lor seci. Si, mai nou, s-au unit cu administratorul care stie ca va fi demis. Asta e viata mea de presedinte... N-as mai fi!
Este angajat cu CIM sau cu conventie civila?

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari seecofee seecofee administratora a disparut acum citeva luni bune fara nici o explicatie iar presedintele desi nu are scoala pretinde ca acum el este si administrator si de cind ... (vezi toată discuția)
Garantii profesionale si materiale dara3923 dara3923 Va rog sa ma faceti sa inteleg ce inseamna 'garantii profesionale si materiale' in cazul unui administrator al unei asociatii de proprietari. Garantia ... (vezi toată discuția)
Expert contabil asociatie-atestat administrator? ingerasmic ingerasmic Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati sa lamuresc un aspect: sunt expert contabil tin contabilitatea la o asociatie de proprietari. In urma unui ... (vezi toată discuția)