buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie multumesc.
Daca ambii soti doresc divortul, cel mai rtapid, ieftin si elegant este prin mediere. Cautati un mediator autorizat (de preferat cu studii juridice), incheiati un acord de mediere prin care stabiliti si toate accesoriile divortului (numele purtat dupa casatorie, incredintarea minorilor, partajarea bunurilor comune), faceti cerere de divort cu acordul partilor, ulterior depuneti acordul de mediere si cereti judecarea in camera de consiliu in aceeasi zi.
Important de stiut este faptul ca in privinta partajului, in cazul solutionarii prin mediere nu se platesc taxele de timbru in valoare de 3% din valoarea bunurilor partajate.
Profitati de noua legislatie, e dreptul dumneavoastra!
Procedurile descrise mai sus nu sunt chiar cele mai ieftine si elegante .Fiecare procedura fie ca e la notar ,mediator ,judecator are avantaje si dejavantaje.
Modul cel mai eficient de divort, in acest caz, este cel pe cale judecatoresca .
Modul cel mai eficient cunoscut de un avocat este pe cale judecatoreasca (procedura clasica), insa in cazul de fata cea mai potrivita procedura este medierea, care in final ajunge a fi tot o procedura judecatoreasca (de data aceasta moderna avand in vedere noua legislatie si foarte convenabila avand in vedere scutirea de taxe).
deci voi merge la judecatorie la zarnesti si acolo voi depune actele mai sus date si cu cererea si cu chitanta de la primarie de 39 lei maine voi merge acolo daca gresesc spuneti-mi multumesc astept
Divort
IRINA38
Buna ziua,
sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)
Divort
daniela70
Buna ziua!
Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort.
Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)