avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită natura termenului de validare a popririi
Discuție deschisă în Executare silită

natura termenului de validare a popririi

termenul de 3 luni prevazut in art.460 alin.(1) C.proc.civ. pentru formularea cererii de validare a popririi este un termen de decadere sau un termen prohibitiv/dilatoriu ?
as dori, in masura in care in aveti un raspuns cu corespondent in interpretari date de catre intantele judecatoresti in solutiile pronuntate sa indicati aceste hotarari judecatoresti, in special cele pronuntate de I.C.C.J., daca este posibil.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:35, 22 Februarie 2012
apropo de tema principala a discutiei...iti recomand ca lectura, parerea d-nei Dr.Ion Rebeca - Judecator la Curtea de Apel Pitesti cu privire la natura acestui termen de validare a popririi, parere exprimata in cartea sa Executarea silita prin poprire, Editura Hamangiu 2007, pag.112
dar probabil...si dansa este doar unul din muritorii de rand care nu inteleg acest text de lege, asa cum, atat de usor o faci tu, Marite Jocandi Causa...
Sa subliniez ceva.
Ceea ce scriu aici sunt pareri personale.

Asa cum si ceea ce sustii tu, sunt tot pareri personale.
In sute de cazuri, s-a validat poprirea pe carere introdusa in intervalul celor 3 luni. Exista cateva, in care s-a respins ca prematura.
De ce-am considera ca bune unele sau altele dintre ele?

Poate nu stii, dar judecatorii habar nu au ce e aia executare silita. Cu siguranta ca un judecator de la Curtea de Apel stie si mai putine lucruri despre executarea silita decat unul de la judecatorie, ptr ca nu se intalneste des cu aceste cazuri.
De aia, permite-mi sa o consider doar o parere a cuiva.

In fine, imi cer scuze ptr tonul care se tinde de atotcunascator, e numai o parere.

cat despre comparatia dintre Codul Civil si cel de Procedura, da-mi voie sa zambesc. Nu poti compara aceste doua acte normative.

CEDO ne sanctioneaza in general ptr incompetenta magistratilor, ar trebui sa stii asta. :)

Incearca te rog sa gandesti care e finalitatea popririi, si mai apoi al validarii de poprire si cum functioneaza ele. E imposibil sa nu iti dai seama ca acel termen nu poate fi de decadere.

Am precizat mai sus, dar ai omis, avem deja un termen de 15 zile in care debitorul trebuie sa isi execute obligatiile, de ce ar mai fi nevoie de inca unul, succesiv? Ce facem, pasuim tertul poprit? Este lipsit de logica sa consideri asa. ...Parerea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.460(1) cod procedura civila uzoni istvan uzoni istvan Este corecta interpretarea că: Termenul de 3 luni prevăzut de art.460 din Codul de procedură civilă este un termen prohibitiv, care împiedică formularea ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Refuz infiinare poprire eagle_free eagle_free Daca un angajator refuza sa infiinteze poprire asupra veniturilor unui salariat, la solicitarea unei institutii creditoare, ce masuri poate lua respectiva ... (vezi toată discuția)