avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, daune materiale si morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, daune materiale si morale

Sunt vinovata de producerea unui accident rutier(evenimentul sa produs la o trecere de pietoni) din care a rezultat o victima cu leziuni corporabile vindecabile care a primit ingrijiri medicale 24-25 zile.
Am incercat sa ajung la o intelegere cu victima dar suma pretinsa mi s-a parut f. mare(15.000 euro) pe langa faptul ca, cheltuisem cca 3000 de euro (doctori, recuperari, RMN, drumuri bucuresti, plus ca i-am dat 1000 euro victimei).
S-a dispus urmarirea penala fata de mine, iar acum la a doua infatisare victima a pretins in fata judecatorului 50.000 euro.
Ce credeti ca va urma, ii va da castig de cauza si care ar fi suma maxima pe care ar pute-o primi pentru un astfel de accident?
In afara faptului ca voi ramane fara carnet(nu stiu pe ce perioada) ce alte cheltuieli sau urmari vor urma?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai curand!
Cel mai recent răspuns: ysa_bella , utilizator 16:54, 2 Octombrie 2012
Va multumesc pt. informatiile furnizate....dar am o intrebare aveti idee la ce suma s-ar putea ridica despagubirea morala pe care o da instanta(o suma aprox. pt. cazul de fata?)
daca merge in penal, cam 10.000-15.000 lei. Daca merge in civil cam 10.000 EURO.
Buna ziua,
Dl Artur am si eu o intrebare am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni iar vinovata a fugit de la locul faptei. Nu a fost foarte grav am stat 2 saptamani cu piciorul in ghips. Vinovata nu a luat legatura cu mine pana acum sunt 3 saptamani de atunci as vrea sa stiu ce trebuie sa fac si cum se procedeaza daca voi beneficia de despagubiri si cat timp va dura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - despagubiri traianim traianim Recent am fost implicat intr-un accident rutier de neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs din vina personala si a rezultat ... (vezi toată discuția)