Am fost astazi sa fac cerere pt. Returnarea diferentei de taxe, 25% aprox 400 E, conform noii variante de taxa auto. Functionarele de la anaf afisau o greata si o superioritate suprema. Se cer in original si copie, cartea si certificatul masinii. Am decizia de calcul, am chitanta prin care am platit, copie dupa carte de identitate a masinii, dar nu mai am certificatul pt. ca intre timp am fost nevoit sa vand masina. Mi s-a spus ca nu mai pot primi diferenta inapoi. Oare sa raman pierdut? Noul proprietar, cand va vinde masina nu i se va mai percepe taxa, deoarece aceasta a fost platita de catre mine. Iar eu care am platit-o, ce fac? In afara faptului, ca la vanzarea masinii am pierdut 1/2 din valoarea care am dat pe ea.
Am fost azi la ANAF sa vad daca am dreptul de a recupera din taxa auto si mi au zis ca nu am bani de luat,deoarece am platit 21 de milioane in 2009 iar taxa actuala e de 63 de milioane pt masina mea.
Adica ei vor sa zica,ca eu ar trebui sa le mai dau diferenta pana la 63 de milioane?
Daca taxa auto este ilegala si se poate castiga in instanta,de ce mi-au zis ca nu am de luat nimic?
Vreau sa stiu,am dreptul sa-mi recuperz banii sau nu?
nu le datorati nimic
este astfel formulat incat sa descurajeze contribuabili sa mai solicite restituirea integrala in instanta
faceti demersurile pt recuperarea integrala prin actiune a sumei achitate si a dobanzii legale
dar obligatoriu cu procedura prealabila - adica solicitare catre afp de restituire integrala a taxei achitate, nu cea prin anexa de restituire ...de pana la 25%