Buna ziua,
Va rog din suflet daca ma poate ajuta cineva in legatura cu grupul de firme.
este vorba de 2 societati comerciale care au acelasi asociat unic.
Una din firme are un credit pe care nu-l mai poate achita . Banca vrea acum sa preia suma creditulu irestant din cealalta societate motivand faptul ca este grup de firme. Societatea din contul careai vrea banca sa preia suma restanta are si ea la ranbdul ei un credit pe care il plateste corect. Acel credit este girat de 2 persoane fizice cu apartamentele. Normal ca girantii nu sunt de acord pentru ca ei au semnat doar pentru creditul societatii care isi plateste corect creditul.
Va multumesc
E adevarat, debitorii se pot urmari doar in baza titlurilor executorii. Cu alte cuvinte, cealalta firma membra a grupului nu poate fi chemata sa raspunda in solidar doar in considerarea faptului ca are un asociat in comun cu cealalta. In tara noastra nu exista actualmente reglementari suficient de precise referitoare la 'grupul de firme', astfel incat banca nu poate actiona cealalta firma decat, spre exemplu, in cazul in care aceasta s-a angajat in calitate de girant.
Nici o clauza de genul "daca o societate intra la restanta atunci se va executa si cealalta societate" nu poate fi valabila fara un contract accesoriu de garantie, fidejusiune etc.
Bancile la acordarea creditelor catre firme in vederea limitarii riscului solicita clientului persoana juridica sa declare grupul de firme din care face parte. Trebuie verificat daca cel care este in situatia descrisa de dvs. nu cumva in calitate de reprezentant legal al societatii unde sunt doi asociati a garantat in vreun fel plata creditul societatii unde este unic asociat . Atentie contractele de credit sunt titluri executorii.
Vorbim despre un grup de interes economic constituit "ca la carte" (act constitutiv in forma autentica semnat de membrii grupului) si inmatriculat in Registrul Comertului ... ori vorbim despre vreun "grup" in forma pe care a visat-o urat te miri ce functionar al unei banci.?
Asta ca sa definim mai intai despre ce vorbim...
Altminteri, situatia imi pare ca si cum banca ar veni va mine (fara sa fiu garant) sa-i platesc creditul lui frate-meu, ca doar avem aceeasi mama... Ce vorbesti ma!? Vezi sa n-adormi!
Garant credit
liviu.c
Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de ... (vezi toată discuția)
Codebitor
liviu.c
Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de ... (vezi toată discuția)