Revin cu o problema legata de tabelul de creante.
Totusi, cel care l-am primit, dupa multe discutii si lamuriri, adica cel din dosarul de insolventa, difera ca structura de modelul cerut prin lege. Stiti cumva daca totusi este bun cel care l-am primit, sau trebuie sa insist sa fie intocmit un tabel exact ca cel din anexa 2 de la normele de aplicare?
Aceasta este compententa instantei sa decida dac va lua in calcul acel tabel depus la dosar sau nu .. dvs puteti vorbi cu administratorul judiciar despre acest aspect.
Asa este. Doar ca acel dosar imi este necesar la Agentia pt Ocuparea Fortelor de Munca, iar lichidatorul nu este deloc dispus sa ma ajute, desi nu ii costa nimic si e obligatia lor sa-mi dea orice document cer. Voi mai incerca la dansii, sesizarea spre ITM o am deja facuta, trebuie doar sa o trimit prin email, daca lucrurile nu se schimba.
Multumesc.
Noi detalii ies la iveala despre magariile acestui angajator.
Dupa ce acum 6 luni m-am despartit amiabil de ei, prin acordul partilor, pt care am decizia semnata de ambele parti, am aflat acum ca din nu stiu ce cauza, la cateva zile dupa aceea, mi-au facut decizie de concediere pe motiv de suspendare a activitatii firmei. Problema e ca nu am fost instiintat de aceasta decizie decat acum! Dupa 6 luni. Bineinteles ca semnatura mea nu se afla pe acel document. Avand acestea in vedere, mai pot contesta decizia?
In plus, mi-au bagat o saptamana de concediu fara plata, de care am aflat tot acum, eu nefacand nici o cerere in acest sens si neffind instiintat la momentul respectiv. Pot contesta si acest lucru?
Iar ultima problema deocamdata, pe decizie scrie ca pot contesta la un tribunal care este in alta localitate decat in cea in care am eu domiciliul. Este legal? Daca pot contesta, trebuie neaparat in acea localitate, sau acea precizare e nula de drept?
Ce pot face sa pun lucrurile la punct?
Multumesc.
Am obtinut pana la urma documentele. Sper ca sunt ok.
Pt cererea de la dosar, trebuie sa specific aliniatul din articolul 19 din legea 200/2006 in baza caruia fac cererea. Care este acel aliniat?
ART. 19
(1) Stabilirea cuantumului creanÑelor salariale cuvenite salariaÑilor şi efectuarea plăÑii
acestora se realizează de agenÑiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau
lichidatorului angajatorului în stare de insolvenÑă.
(2) AgenÑia teritorială poate proceda la stabilirea cuantumului creanÑelor salariale cuvenite
salariaÑilor şi la efectuarea plăÑii acestora şi în baza cererii formulate de către salariaÑii
angajatorului în stare de insolvenÑă sau de organizaÑiile legal constituite ce reprezintă
interesele acestora.
(3) Cererile prevăzute la alin. (1) şi (2) vor fi însoÑite de documente care să ateste că
împotriva angajatorului a fost pronunÑată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a
procedurii insolvenÑei şi a fost dispusă măsura ridicării totale sau parÑiale a dreptului de
administrare.
(4) Înainte de a se adresa agenÑiei teritoriale, salariaÑii sau organizaÑiile legal constituite ce
reprezintă interesele acestora trebuie să notifice în scris administratorul sau lichidatorul
angajatorului în stare de insolvenÑă, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru plata creanÑelor salariale potrivit alin. (1). O copie a notificării se va ataşa la cererea adresată
agenÑiei teritoriale, potrivit alin. (2).