Salut.
Urmeaza sa incep in curand un proces pt recuperarea salariilor neplatite pe ultimele 3 luni, iar la scurt timp dupa aceea firma va incepe procedurile de insolventa. Ce se intampla cu procesul meu atunci? Se suspenda? Continua in paralel? Pot face ceva sa suspend eu procedura de insolventa pt a-mi recupera banii mai repede? Ce pot face efectiv, pt a-mi recupera banii cat mai repede?
Mlutumesc. In Buletinul Insolventei am vazut ca s-a intrat in procedura simplificata, deci conform cu ceea ce ati spus ar trebui sa gasesc acel document in dosarul de la instanta. Ma voi interesa si voi reveni daca mai am probleme.
O seara buna!
O alta problema dintr-un alt raspuns al AJOFM. In lege se specifica la acte necesare sa se depuna copie dupa, copie dupa, copie, copie, etc. Doar copii, simplu si scurt. In raspunsul AJOFM mi se spune ca aceste copii trebuie sa fie certificate pentru conformitate conform legii 200/2006 si normelor sale de aplicare. In lege nu am gasit nimic sa specifice asta, iar dupa cum am tot spus, lichidatorul nu coopereaza.
Este normal ce spun cei de la AJOFM?
Asa este nici Legea si nici Normele de aplicare a acesteia nu prevad ca se depun copii certificate ...probabil ca solicita acest lucru pentru ca nu au posibilitatea de a verifica cele mentionate in acele documente, in afara hotararii judecatoresti.
Multumesc. Lucrurile se misca greu, si as vrea sa procedez altfel. De aceea, am o intrebare foarte importanta:
Daca s-a admis cererea de închidere a procedurii, mai pot cere lichidatorului sa se ocupe de acest dosar pentru recuperarea creantelor salariale din Fondul de Garantare?
Art.19 din Legea nr.200/2006 prevede:
Art. 19. - (1) Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă.
(2) Agenţia teritorială poate proceda la stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi la efectuarea plăţii acestora şi în baza cererii formulate de către salariaţii angajatorului în stare de insolvenţă sau de organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora.
...
Asadar , cererea va putea fi depusa de catre lichidatorul angajatorului in stare de insolventa sau de catre salariatii acestuia ori de catre administratorul societatii.
Salarii neplatite
LunguTeodor
Am fost concediat in 2012 septembrie.Firma unde am lucrat imi datoreaza salariile pe ultimele 4 luni lucrate. Firma este in insolventa. Am intentat proces si ... (vezi toată discuția)