luciandumitrescu07 a scris:
Munca suplimentara efectuata peste programul normal de lucru, dupa parearea mea, ar trebui justificata in fata angajatorului, respectiv ce face efectiv fiecare salariat de nu reuseste sa tremine treba in 8 ore sau mai putin, ma rog. Ideea e ridicola hai sa dam dupa munca si rasplata. Orice retinere din salariu este interzisa spune codul muncii. mai bine se renunta definitiv la orele suplimentare chiar daca sunt mai bine platite ( pe ideea asta de plata mai buna se poate lua CO medical ca e mult mai bine platit) si se incerca ture de 8 ore. cred ca undeva cineva incerca sa speculeze ceva. Angajatii stau freaca menta si se baga la ore suplimentare de dragul de a sta si cred ca il tepuiesc pe patron. Eu personal nu sunt de acord cu asta. daca nu se justifica activitatea fiecarui salariat in parte nu are de ce sa mai stea peste program. oricum in final tot patronul saracul plateste indeficianeta slariatilor prin plata luminii, utilitatilor unor angajati smecheri.
Este posibil sa aveti dreptate..., din pacate#-o
In cazul expus de mine, insa, culmea:), vorbim de munca suplimentara pe bune, necesara si efectuata corect.
In alta ordine de idei, voi sustine pana in panzele albe ca nu vorbim de munca suplimetara daca aceasta a fost solicitata de angajator si accepata de salariat, si voi argumenta cu C. muncii:
Art. 117. - (2) Munca suplimentară
nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
Art. 118. - (1)
La solicitarea angajatorului salariaţii pot efectua muncă suplimentară cu respectarea prevederilor art. 111.