avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general avansuri in 094
Discuție deschisă în Contabilitate în general

avansuri in 094

am inteles ca in declaratia 094 trebuie trecute si avansurile.
intrebarea mea este trebuie trecute si avansurile facturate in euro deoarece am simulat generarea unei dec 094 si programul meu nu le trece.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 08:28, 25 Ianuarie 2012
@cristinanca, d-na t.simona are dreptate.Sper ca in urma intocmirii 094 fara a prinde avansurile sa fiti inca departe de 100.000 euro..

ANAF scoate din pălărie trei tipuri de cifre de afaceri :oops:

(...............)Contribuabililor li s-a explicat că, de fapt, există vreo trei cifre de afaceri şi nu doar una, cea reflectată �n contul de profit şi pierderi, conform reglementărilor legale. De fapt, şi acel indicator se numeşte corect �cifra de afaceri netă� şi se determină �n felul următor:
�Cifra de afaceri netă (�) se calculează prin �nsumarea veniturilor rezultate din livrările de bunuri, executările de lucrări şi prestările de servicii şi alte venituri din exploatare, mai puţin reducerile comerciale acordate clienţilor.� (a se vedea �n acest sens Ordinul nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene).
�n acest context, nu se cuprind �n cifra de afaceri veniturile �n avans sau veniturile din activităţile financiare şi cele extraordinare, definite conform reglementărilor contabile aplicabile.
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)
Plafon tva trimestial dana_coman dana_coman Ce plafon trebuie depășit pentru a trece cu plata tva la luna 100.000 euro la cursul 31.12.2013? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri pentru stabilire perioada fiscala decont tva consela consela Buna ziua, am urmatoarea situatie la 31.12.2013: Am inregistrat venituri in conturile : ct 701=333451.29 ct 704= 77840.60 ct 707= 25765.10 total = ... (vezi toată discuția)