avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu actionarul minoritar al unei societati pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu actionarul minoritar al unei societati pe actiuni

Suntem o societate pe actiuni si avem probleme cu unul dintre actionarii minoritari. Am facut modificari la actul constitutiv al societatii si pentru a inregistra acest act la Registrul Comertului este nevoie de semnatura tuturor actionarilor. Unul dintre actionarii minoritari refuza sa vina sa semneze actul constitutiv actualizat. Actul constitutiv actualizat ne este necesar ulterior pentru obtinerea unor licente, autorizatii. Intr-un fel, acest actionar tergiverseaza desfasurarea in conditii normale a activitatii. Cum putem prpceda in acest caz? Il putem actiona in instanta pentru prejudiciile create societatii? Ce parere aveti?
Nu degeaba art. 5 e la constituirea societatii comerciale, care cred eu ca nu se intampla la fiecare modificare. Tocmai de asta eu separ formalitatile de constituire de cele de la modificari (cu actualizarile aferente). Pana la urma credeti ce vreti, dupa cum am aratat, si doctrina si practica sunt in sensul celor sustinute de mine anterior si nu se intampla nimic rau daca considerati ca e nevoie de formalitati suplimentare.

Uitasem:
florinturlete a scris:
Oare actele emise de Administrator nu sunt acte administrative interne?

Avand in vedere ca actul administrativ este "actul unilateral cu caracter individual sau normativ emis de o autoritate publică, în regim de putere publică, în vederea organizării executării legii sau a executării în concret a legii, care dă naştere, modifică sau stinge raporturi juridice" (legea 544/2005), n-as zice ca administratorul unei SC poate emite acte administrative. Nici interne nici externe.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
ContSters20980, utilizator
Interpretarea unor termeni juridici dusa pana la extrem ii lasa fara sens. Nu are sens sa dezvolt acum organigrama unui S.A. ca sa explic circuitul administrativ al actelor.
A monopoliza termenul de ,, act administrativ" numai pentru institutiile publice mi se pare exagerat.
Ex.
O decizie a Administratorul Unic oare nu are caracter de act administrativ intern intr-o societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie semnarea de catre toti actionarii a actului constitutiv actualizat la schimbarea formei juridice din sa in srl? ddorel_58 ddorel_58 Buna tuturor, Printr-o hotarare extraordinara a actionarilor s-a hotarat cu majoritate de voturi schimbarea formei juridice a societatii, din SA in SRL si s-a ... (vezi toată discuția)
Greseala in actul constitutiv actualizat ririana ririana ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati. In primul rand doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)