avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar!!! imposibilitate plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar!!! imposibilitate plata

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate din partea unui specialist. Mama mea a contactat un credit ipotecar de 70.000 euro pentru achizitia unui apartament ,facand ipoteca pe apartamentul lor personal care la ora actuala e evaluat la 65.000 euro. Rata pentru acest credit era de 650 euro. avind pensie speciala de 4300 ron ,aceasta rata a fost platita fara probleme pana in februarie 2010. Datorita decizie guvernului pensia mamei mele a fost micsorata la 1100 ron. Am cerut in acea perioada o restructurare de un an al creditului in care sa platim numai dobanda ,aprox 350 euro. Luna viitoare expira aceasta pasuire si noua rata fixata de banca in continuare dupa restructurare va fi de 780 euro!!!(aprox 3350 ron). Datorita pensiei mici numai avem sub nici o forma cum sa platim mai departe acesta rata. Mentionez ca perioada de creditare a fost de 15 ani si numai poate fii prelungita datorita varstei inaintate a mamei mele (60 ani). Noi am vrea sa platim mai departe , dar o rata mai mica , dar banca nu este de acord. Va rog mult sa imi dati un sfat de rezolvare amiabila ca sa nu se ajunga la executarea silita a ipoteci. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:27, 28 Ianuarie 2012
Cu placere! Bafta va doresc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Aveati vreo speranta ca intr-un an situatia se va imbunatati, incat sa va permiteti o rata de 780 euro?
Nu cred sa gasiti solutii care sa va reduca rata de la 780 la 350 ( sau cat va permiteti sa platiti) iar perioada de rambursare sa ramana aceeasi, oricata bunavointa ar avea banca.
Cautati si dvs paralel de negocierile cu banca, solutii de va creste veniturile. Inchiriati unul din imobile ( daca n-ati facut-o deja) sau altele.
In ultima instanta, decat sa ajungeti la executare silita, incercati sa gasiti un cumparator sa preia ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati ratele Stefanescu Anca Stefanescu Anca Am un credit bancar imobiliar cu ipoteca(60.000 euro)+un credit de nevoi personale(de aprox.10.000 euro)Creditele au fost luate acum 2 ani,intre timp ... (vezi toată discuția)
"urmatorul pas"...cu banca ! cosovi cosovi buna seara si La multi ani ! in ianuarie 2008 ne-am cumparat un apartament prin credit imobiliar pe o perioada de 30 ani cu ipoteca pe apartamentul cumparat . ... (vezi toată discuția)