avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme firma inactiva

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie
Am incercat sa imi infiintez o noua firma s-au sa mi se cesioneze parti socialede la alta societate dar am interdictie deoarece in cazierul fiscal imi apare ca am dus firma in inactivitate.
Firma este neplatitoare de tva, am facut in continuare activitate pe ea eliberand facturi si este inactiva din septembrie 2010. Din cate am citit pe forumul dvs. fapta in cazier va aparea pe 5 ani.
Exista vreo varianta de a o reactiva pentru a scapa de fapta din cazier fara a mi se confisca venitul ca l-am obtinut pana acum? Sunt singuri bani cu care pot sa ma relansez.
Va multumesc!
Da, faptele pentru care s-a adus societatea in situatie de a fi declarata inactiva se inscrie in cazierul tuturor membrilor organelor de conducere (asociat, administrator).
Buna ziua!
Pana la urma am fost si am ridicat certificatul constatator.
La stare firma imi apare: functiune
Sa-mi spuneti daca mai aveti nevoie si de alte date.
Intr-unul dintre mesaje v-am precizat ca: "Starea de inactiv se declara de organul fiscal in baza articolului pe care vi l-am mentionat, pe cand starea de suspedare a activitatii comerciale se hotareste de conducerea societatii si se mentioneaza la Registrul Comertului. Sunt doua lucruri distincte.".

Este firesc ca in certificatul constatator emis de Registrul Comertului societatea sa fie in "functiune" pentru ca nu ati suspendat activitatea ei.
La organul fiscal sunteti declarat inactiv (din punct de vedere fiscal), nu la registrul comertului (din punct de vedere comercial, organizatoric). Starea de inactiv va apare pe un certificat de atestare fiscala a societatii, nu pe un certificat constatator.

Indepliniti obligatiile pentru care ati fost declarat inactiv si veti fi reactivat.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Va spun eu cum trebuie sa procedati ca sa scapti de fapta respectiva atat Dvs, cat si partenerul si este foarte simpla solutia. Eu sunt lichidator si va pot ajuta cu deschiderea procedurii falimentului la cerere, in cinci zile se deschide procedura si din acel moment dreptul de administrare al Dvs si asociatului este ridicat, lichidatorul fiind cel care conduce de fapt societatea. Odata cu deschiderea procedurii falimentului si ridicarea dreptului de administrare, se radiaza si faptele din cazierul fiscal, iar in patru luni de zile firma este radiata prin hotarare judecatoreasca. Ma puteti contacta la numarul de mobil [editat]

Moderator: regulamentul de postare interzice comunicarea de date personale de contact.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
contribuabilii care au inscrise date in cazierul fiscal se scot din evidenta daca se afla in urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt sanctionate de lege;
b) a intervenit reabilitarea de drept sau judecatoreasca constatata prin hotarare judecatoreasca;
c) nu au mai savarsit fapte de natura infractiunilor incriminate de legile fiscale, financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara, intr-o perioada de 5 ani de la data ramanerii definitive a actului prin care au fost sanctionate;
d) nu au mai savarsit fapte sanctionate contraventional de natura celor prevazute in actele normative din sfera fiscala, financiara, vamala, precum si cele care privesc disciplina financiara, intr-o perioada de 1 an de la data ramanerii definitive a actului
prin care au fost sanctionate aceste fapte, chiar daca au platit cuantumul amenzii aplicate prin procesul verbal de contraventie inlauntrul acestui termen. in cazul in care cuantumul amenzii nu a fost achitat in cadrul acestui termen, scoaterea din evidenta se
va realiza la data achitarii amenzii, dar nu mai tarziu de 5 ani de la data ramanerii definitive a actului prin care au fost sanctionate aceste fapte;
e) la data stingerii sumelor datorate ca urmare a atragerii raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, dar nu mai devreme de 1 an de la data comunicarii deciziei organului fiscal competent ramasa definitiva in sistemul cailor
administrative sau judiciare de atac, insa nu mai mult de 5 ani de la data comunicarii acestor decizii;
f) la data reactivarii contribuabilului in situatia in care acesta a fost declarat inactiv sau la data expirarii unui termen de 3 luni de la data reactivarii
g) decesul, respectiv radierea contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal - inactivitate fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal,cum se radiaza inainte de cei 5 ani? alexalexiadis alexalexiadis mai nou,AFP-ul,de ceva timp a introdus \"cazierul fiscal\" si fac ei in asa fel ca sa fie \"inactive\" foste firme ale unor proprietari,in baza unei ordonante ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal si noile reglementari aligadot aligadot Buna ziua, Am o intrebare scurta: Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dizolvat un srl deschis acum cativa ani. Cererea de dizolvare a fost ... (vezi toată discuția)