avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot primi pedeapsa cu suspendare??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot primi pedeapsa cu suspendare??

Buna ziua...am si eu o intrebare la care va rog foarte frumos sa ma ajutati...Am primit 4 ani de inchisore pentru trafic de persoane si trafic de minori...intrebarea mea este am sanse sa primesc la recurs o pedeapsa cu suspendare...nu am mai avuut nici un fel de probleme penale pana acum...si am fost judecat in stare de libertate...va rog frumos sa ma ajutati..va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 13:02, 2 Februarie 2012
gheorghitabogdan a scris:

am uitat sa precizez,unul din inculpatii din dosar a fost condamnat la 3 ani cu supendare iar celalalt la 10 cu executare,iar traficul nu a avut loc,nici o persoana nu a fost transportata peste granita iar la dosar ca probe sunt numai declaratile partilor vatamate. Am doar 20 de ani,nici o abatere pana acum..Va multumesc

Daca nicio persoana nu a ajuns sa fie transportata peste granita nu inseamna ca infractiunea nu a fost savarsita. Fiecare inculpat a fost condamnat raportat la contributia pe care a avut-o la savarsirea infractiunii. Daca un inculpat a luat 10 ani cu executare nu inseamna ca si dvs trebuie sa primiti la fel sau daca un inculpat a primit o pedeapsa cu suspendare nu inseamna ca aceeasi pedeapsa trebuie sa vi se aplice si dvs.
Instantele nu aplica pedepsele dupa cum le vine ci raportat la probele din dosar si la cercetarea judecatoreasca ce a avut loc, astfel daca inculpatii au fost condamnati, inseamna ca s-a savarist o infractiune.
In ceea ce va priveste pe dvs, declarati recurs si cereti o pedeapsa mai usoara.
E pacat ca ati ajuns sa fiti condamnat pt astfel de infractiuni la o asemenea varsta.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator
va multumesc pentru ajutor...asta ma framanta si pe mine,aceasta pedeapsa imi strica viitorul...avocatul meu a cerut achitare! daca mi-ar micsora pedeapsa,atunci pot sa profit de suspendare pedepsei...sau nu am deloc sanse la asa ceva :(( ce altceva as putea face in momentul de fata? ce cai de atac as mai putea avea in acest stagiu al procesului,oftul meu este k eu nu am participat la recrutare personaei minore din dosar,la traficul de persoane mi-am recunosct vina. Alta problema ar fi si suma de bani pe care au cheltuito parinti mei cu mine respectiv 127 de milioane doar p avocat...si acum la sfarsit sa primesc executare :( nu stiu ce sa ma fac,va rog sa ma ajutati.
Daca dvs. v-ati recunoscut vinovatia si avocatul a solicitat achitarea am anumite nedumeriri...

Fapta se pedespeste de regula cu inchisoare cu executare si nu cu suspendare...
Este foarte greu de spus ce sanse ati avea in recurs daca instanta va considera ca regretati ca sunteti condamnat...cu executare...
gheorghitabogdan a scris:

va multumesc pentru ajutor...asta ma framanta si pe mine,aceasta pedeapsa imi strica viitorul...avocatul meu a cerut achitare! daca mi-ar micsora pedeapsa,atunci pot sa profit de suspendare pedepsei...sau nu am deloc sanse la asa ceva :(( ce altceva as putea face in momentul de fata? ce cai de atac as mai putea avea in acest stagiu al procesului,oftul meu este k eu nu am participat la recrutare personaei minore din dosar,la traficul de persoane mi-am recunosct vina. Alta problema ar fi si suma de bani pe care au cheltuito parinti mei cu mine respectiv 127 de milioane doar p avocat...si acum la sfarsit sa primesc executare :( nu stiu ce sa ma fac,va rog sa ma ajutati.

Spuneti ca nu ati participat la savarsirea infractiunii si v-ati recunoscut vina. Ce vina v-ati recunoscut mai exact daca spuneti ca sunteti nevinovat? Pt a beneficia de o reducere a pedepsei trebuia sa va recunoasteti faptele descrise de procuror in rechizitoriu.
Din moment ce procurorul v-a trimis in judecata inseamna ca sunteti vinovat, iar avocatul dvs a cerut achitarea (achitarea se cere daca nu sunteti vinovat).
In consecinta nu v-ati recunoscut vina si ati primit o pedeapsa de 4 ani cu executare.
In afara de recurs (bineinteles daca nu v-ati judecat deja in recurs) nu mai aveti nicio cale de atac.
Faptul ca ati cheltuit bani cu avocatul nu inseamna ca acea suma de bani va garanta achitarea. Din moment ce sunteti vinovat si se demonstreaza, nicio suma de bani si niciun avocat nu va scotea.
Daca pedeapsa va ramane aceeasi si dupa recurs, cu o conduita buna si daca munciti veti putea iesi dupa 2 ani.
am recunoscut k am traso de par,dar nu am am recunoscut k am traso de par pentru a fi transportata cum scrie procurorul in rechizitoriu....acum urmeaza apelul pe urma urmeaza recursul (asa cred)....nu inteleg dc ma bagat si la trafic de minori doar k am fost in acelasi local cu victima si unul din inculpati....procurori sustin k si eu i-as fi propus sa plece in strainatate...dar in realitate eu nici macar nu o cunosc pe fata si nic fata nu ma cunoaste pe mine,doar dupa nume ma cunoaste,nici macar nu stie cum arat! macar sa ma achite la trafic de minori! at cred k as sanse mai mari la suspendare? dumneavoastra ce spune-ti?... inca o intrebare as putea cere rejudecarea cazului? cand o audiato p aceea persoana avocatul meu nici macar nu se afla in sala de judecata deci practic in apararea mea nu sa pus nici o intrebare! va multumesc

Alte discuții în legătură

Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna ... (vezi toată discuția)