avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj

Buna ziua.
Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog.
De la 01.02.2012 sunt in somaj, sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 06.06.2012.
Medicul de familie mi-a spus ca in concediu prenatal intru de la 01.04.2012.
Intrebarile mele sunt:
1. Care perioada se ia in calcul la concediul de crestere copil (ma refer la indemnizatie, adica la cei 2 ani)? Intra la calcul si concediu prenatal (adica cel de dinaintea nasterii) si perioada asta de somaj? sau se calculeaza perioada de pana la inceperea somajului?
2. Ideea este ca in cele 24 de luni anterioare nasterii (06.06.2012) am doua angajari la 2 societati diferite, si somaj de 2 ori (inclusiv cel de anul acesta de la 01.02.2012). Trebuie sa-mi fac griji? Pot pierde indemnizatia? Am avut grija sa am continuitate, atat la trecerea in somaj cat si la angajari.
3. In cazul in care una din societati la care am lucrat este in faliment, ce ma fac? documentele care imi vor fi necesare la dosarul de indemnizatie de unde le pot procura la ora asta? De la aceasta societate nu mai gasesc pe nimeni.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 22 Februarie 2012
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra dar a mai intervenit o problema. Eu fiind insarcinata ...... firma pe langa falimenta ameninta sa dispara adica deja contabilul este in meical si patronii nu mai vin la sediu daca se intampla sa se inchida sediul pur si simplu si sa nu mai am cu cine lua legatura pentru actele de somaj care trebuiesc eliberate de firma.... la cine ma pot adresa??? ce pot face pentru a intra totusi cat mai repede in somaj ca sa nu pierd indemnizatia de crestere copil???
Daca se va intampla asa ceva luati legatura cu Agentia de Somaj si cu ITM sa vedeti daca va poate ajuta cu adeverintele necesare si cum sa procedati pentru incetarea contractului individual de munca.
dar daca intru inainte de falimentul firmei in concediu medical???
ce se intampla in acest caz?
1. Daca firma este declarata in faliment va poate inceta CIM chiar daca sunteti in concediu medical.
2. In aceasta situatie prezentati certificatul medical la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care il va calcula si plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pentru concediul de maternitate Hellenas Hellenas Buna ziua, As dori si eu o informatie cu privire la calculul pentru concediul de maternitate. Sunt angajata din aprilie, am ramas insarcinata, urmez sa ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal adyna_me adyna_me Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6a si ar trebui sa intru in concediu prenatal la 1 oct urmand sa nasc pe 20 nov. As dori sa stiu daca concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)