avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort / pensie alimentara / custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort / pensie alimentara / custodie comuna

Buna ziua,
impreuna cu sotia am hotarat sa ne despartim. Avem un copilutz impreuna. Problema e ca sotia tot ma ameninta ca vrea sa obtina custodie totala (asa spune ea....si ca o sa il pot vedea pe baiat numai cateva zile pe sapt, etc). Eu unul vreau sa avem grija impreuna de copil....un fel de custodie comuna daca s-ar putea. Mentionez ca nu vreau nimic...absolut nimic din ce am agonisit noi in timpul casatoriei...sa le ramana lor...mai ales copilului....doar atat vreau...sa il vad cand vreau eu....si daca se poate acea "custodie comuna". Referitor la pensia alimentara....stiam ca e o treime din venitul net...parca...poate ma insel...oricum...eu am un venit fix....mult mai mic decat cel al sotiei. Pe langa acesta mai am o bursa ....care inceteaza peste un an...si salariul de rezident...care la fel va inceta peste 2 ani. Intrebarea e : La pensia alimentara se iau in calcul si cele 2 forme de venit (cu mentiunea ca ele nu sunt permanente)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:30, 3 Februarie 2012
Am o mare experienta in medierea divortului, va asigur ca daca gasiti mediatorul potrivit, incheiati contractul de pregatire a medierii si acesta va contacta pe sotia dumneavoastra si va avea abilitatea de a o face sa inteleaga avantajele medierii. Pentru partaj va fi si un avantaj material fiind sutit de plata taxelor. De regula cei doi soti ajung in 2-4 ore la o intelegere totala asupra divortului si acesoriile acestuia precum si a partajului. Divortul se va pronunta in 3 zile. Multa bafta.
si eu am experienta ca avocat in asemenea cazuri. parerea mea este ca, daca nu va intelegeti, cum spuneti, singura solutie este divortul prin instanta. doar asa veti obtine custodia comuna si un drept de vizitare largit.de asemenea puteti cere ca intretinerea sa o exercitai in natura , iar domiciliul minorului sa nu poata fi schimbat de mama dupa bunul sau plac, ci numai cu acordul dvs. prealabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord in instanta andreiionel andreiionel Sotia vrea sa divorteze de comun acord in instanta. dupa noul cod civil exista un model de cerere de divor de comun acord? eu vreau ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)