avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Despre Cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Despre Cedo

Seara buna. Stiu ca pentru a face o plangere la Cedo trebuie epuizate toate caile din Romania. Am o hotarare irevocabila de la CA (Legea 221/2009 cu privire la condamnarile cu caracter politic), prin care respinge actiunea ca nefondata. Acel art.5 litera a, declarat neconstitutional. Intrebarea mea este daca mai are rost sa ma adresez ICCJ, caci si aceasta a dat o decizie in mai 2011 cu acelasi continut. In ceea ce priveste daunele materiale, instanta sustine ca nu au fost probate, desi in Dosar se afla procese verbale de confiscare a bunurior etc. Pot sa merg pe morale la CEDO direct, fara sa mai trec pe la ICCJ si cu materialele sa cer la aceasta inalta instanta? (din tara). multumesc.
andreigrigoriu

V-as ruga sa-mi spunet, daca cererea o adresez grefierului de la CEDO, impreuna cu celelalte acte de care imi vorbiti. Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Trimiteti pe adresa :
Monsieur le Greffier de la Cour europeenne des Droits de l’homme,
Conseil de l’Europe,
F–67075 Strasbourg Cedex.
FRANCE

sau

Dlui Grefier/The Registar
Curtea Europeana a Drepturilor Omului / European Court of Human Rights
Consiliul Europei / Council of Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
Stimat forumist,

Pentru a nu avea neclarități, Biroul de Informare al Consiliului Europei din România a pus la dispoziția aplicanților anumite îndrumări pentru redactarea unei cereri.

Astfel, NOTA EXPLICATIVÃ reprezintă un punct de placare util pentru redactarea unei astfel de cereri.

O aveți la următoarea adresă web: [ link extern ]

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot depune o plangere la cedo teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua, ma poate ajuta si pe cine cineva privind modalitatea de a depune o plngere la CEDO, o pagina de e-mail, sau alta modalitate. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cedo iozefina25 iozefina25 vreau sa trimit cerere la cedo cum as putea sa fac o plangere? (vezi toată discuția)
E-mail cedo dan_iosif dan_iosif stie cineva mailul de la cedo ? (vezi toată discuția)