AM GIRAT O PERSOANA FIZICA PENTRU AO AJUTA SA IA UN IMPRUMUT BANCAR. ACUM UN AN mi-a executat imobilul pentru ca acesta nu a platit datoriala banca. de un an incerc sa ma inteleg amiabil pentru a imi platii banii,dar nu se poate rezolva nimic. Legal ce pot face? ii pot pune poprire pe venituri ?
fara o sentinta judecatoreasca irevocabila nu puteti face nimic. depuneti actiune in regres impotriva lui, dovediti ca dvs ati achitat debitul si cereti instantei sa il oblige la plata catre dvs a tuturor sumelor platite in locul sau.
in baza acestei decizii puteti incepe executarea silita.
Formulati actiune in instanta
Daca instanta de judecata apreciaza intemeiate cereewa si probele dvs urmeaza sa dispuna hotarare care daca ramane irevocabila ,poate fi investita cu formula executorie
Nu este general valabil ca existenta titlului executoriu garanteza recuperarea debitului
Unii debitori ,anticipeaza deznodamantul unui imprumut neachitat,si desfasoara demersuri astfel incat sa nu poata fi executat silit
as vrea sa incerc inca pe cale amiabila...poate o notificare m-ar ajuta sa il fac sa inteleaga,ca urmatorul demers este o actiune in instanta. Este notar si este nasul ficei mele...situatia este delicata. ma puteti ajuta cu un model de notificare ?
AM mai citit pe site, si am vazut ca ar fi posibil si mai scurt somatie de plata .imi poate spone cineva diferenta unui proces cuactiune in regres fata de un proces cu somatie de plata?multumesc.
Executare girant
mihaichamp
Buna ziua
Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei.
Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)
Girant
pasm
Buna ,am girat un coleg care nu a mai platit ratele ,acum mi/a facut proprire pe salariu . Care este procedura de a ma indrepta impotriva creditorului ,o ... (vezi toată discuția)