avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil 2 ani

Buna ziua,

As avea o intrebare destul de simpla: momentan sunt in concediu de crestere a primului meu copil pana in aprilie 2009. In luna martie 2009 insa voi naste al doile bebelus. Am dreptul la indemnizatia pentru crestere a copilului in continuu pana cel de-al doilea copil implineste 2 ani? Respectiv voi beneficia de cei 600 + 200 Ron sau 85% din salar?

Multumesc mult:
Eniko

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 17 Noiembrie 2008
Pentru cel de-al doilea copil aveti posibilitatea sa optati pentru indemnizatia in suma fixa sau procentuala.
Se vor lua in calcul veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii celui de-al doilea copil, intrucat pentru acesta intrati in CIC.
Multumesc pentru raspuns!
Deci pentru al doilea copil se vor lua in considerare cei 600 ron primiti in ultimele 12 luni ca indemnizatie pentru primul copil + venituri din inchiriere supuse impozitarii pe venit (chiar daca veniturile din chirii au fost primite pe perioada de 9 luni inaintea nasterii celui de-al doilea copil?)?
Trebuie sa imi instiintez oficial angajatorul, respectiv Directia Muncii de a doua sarcina?

Va multumesc;
Eniko Horst
puteti sa va instiintati angajatorul despre a doua sarcina .. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate - cum se calculeaza in acest caz? Silvia  Aldea Silvia Aldea As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul in care o persoana care a nascut si a beneficiat de concediul pentru cresterea copilului de pana la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere al doilea copil - fara pauza intre cic stressy stressy buna ziua, eu si cu sotul meu ne dorim inca un copil, avand deja un baietel de un an si o luna; la directia de munca si protectie sociala din str hambarului ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ursu80 ursu80 cate luni de munca trebuie sa aiba o viitoare mamica pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului si a indemnizatiei de 85% din salariu si cum se ... (vezi toată discuția)