in legatura cu scoaterea copilului minor din tara.Am avut o relatie de concubinaj din care avem un copil minor,care e pe numele meu si la care prin sentinta judecatoreasca platesc pensie de intretinere si drept la vizita.Mama copilului a primit custodia copilului prin aceeasi sentinta iar acum vrea sa plece cu copilul din tara. Asi dori sa va intreb daca il scoate din tara cum ramane cu dreptul la vizita si cu pensia de intretinere? Multumesc
Pana la urma ma vad nevoit sa renunt.Nu am cunostinte juridice dar din ce-am vazut eu Statul Roman vede tatal ca si pe un delicvent,nu-si plateste pensia,fuge de raspundere,pleaca din tara,nu-si recunoaste copiii etc,iar mama este una eroina,creste singura 2-3 copii,ceea ce in multe cazuri e adevarat.Dar in cazul unui tata care nu vrea sa se desparta de copilul lui,si care nu s-a impotrivit incredintarii copilului la mama pt ca copilul e legat afectiv si instinctual de mama dar in acelasi timp are nevoie si de dragostea tatalui,mama sa vrea sa plece cu minorul din tara,nemaitinind cont ca il desparte de tatal lui,bazandu-se pe vorbele-las ca e mic si ii trece.Daca mamei nu-i pasa poate ca ar trebui sa ne uitam la statele mai avansate de ex din cate am aflat in Franta dupa divort,copilul sta de la inceput 2 saptamani la un parinte,2la celalalt.Poate cei in cunostinta vor infirma sau confirma.Ultimul mesaj pt mama copilului daca citeste acest mesaj-*In numele copilului nu pleca cu el din tara,daca pleci lasa-l cu mine pana vii inapoi*.Spun aici pt ca personal nu vrea sa discute.Va multumesc tuturor pt informatiile date si pt profesionalismul avocatilor romani.Si ca o gluma-MACAR VOI SA NU PLECATI DIN TARA=D>
Cred ca am sa plec in Franta daca veti dovedi macar aici acest lucru.
Eu am tot studiat acest aspect in alte state mai avansate decat Franta si nu am gasit ceva care sa ma duca la concluzia cu 2 saptamani mama si 2 saptamani tatal...fara sa existe un acord perfectat intre parinti.
Sfatul meu ar fi sa mai studiati...daca nu aveti exemple jurisprudentiale precise.
Prin precis inseamna sa indicati in acest topic un link.
Daca nu aveti un link...inseamna ca va aflati intr-o grava eroare de drept...