avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... centru de probare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

centru de probare

buna ziua
azi am avut un proces,sunt inculpat la un dosar,art.215 alin 1,2,3....judecatoarea a amanat judecarea cauzei la data de 5 martie,zicand ca va trimite la mine cineva de la centrul de probatiune ca sa stie mai multe despre personalitatea mea..
ce sa fac cand vine angajatul de la centru de probatiune..
ce inseamna toata chestia
sa adevaresc ca lucrez,ca am familie...?????????
Depinde intr-o anumita masura, raportul de evaluare ar putea fi avut in vedere la individualizarea pedepsei care va va fi aplicata.
Da, raportul are un rol foarte important in ceea ce priveste individualizarea judiciara a pedepsei.
Daca acesta iese favorabil va sporesc mult sansele la o pedeapsa cu suspendare.
Pai centru de probatiune nu vine acasa decat daca esti minor?Doar la minori am auzit ca fac astfel de anchete.Daca nu esti condamnat definitiv nu stiu daca cei de la probatiune fac anchete.
si ce am de facut ca sa iese raportul favorabil?
NU stiu daca acum mai puteti face ceva.Ei vor sa afle ce ati facut pana acum si sa culeaga informatii despre mediul in care ati trait, in care traiti, ce activitati desfasurati si cam ce preocupari aveti, daca sunteti familist, bun fiu , sot si tata, bun vecin, un bun cetatean , cu simt civic, etc.Cand vor veni, tineti o carte in mana, sigur ii veti impresiona:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier de probatiune cristina31kyky cristina31kyky Buna ziua! Ce imi puteti spune despre consilierul de probatiune? Multumesc. (vezi toată discuția)
Serviciul de probatiune clara1967 clara1967 Buna ziua In instanta, judecatorul a cerut un raport de evaluare intocmit de catre Serviciul de Probatiune, fiul meu are 21 de ani si din cate am aflat ... (vezi toată discuția)
Pentru efectuarea referatului de evaluare pentru inculpat. gancuta gancuta cum se procedeaza la aceasta evaluare cine vine sa o faca ?si cit este de importanta?si cit conteaza in fata instantei? (vezi toată discuția)