Buna ziua!
Am urmatoarea problema: am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui apartament ( la un notariat), prin care eu , cumparatorul platesc un avans de 3000 Euro din suma negociata 42000Euro. Vizionarea apartamentului s-a realizat printr-o agentie imobiliara, care a venit cu ideea ca contractul de vanzare cumparare sa se incheie pe o alta suma, mai mica si evident la alt notar. Aceasta, pentru ca atat eu, cat si vanzatorul sa platim mai putin taxe notariale, impozit, etc.
Mentionez ca notariatul a fost ales de agentia imobiliara, care primeste comisionul de la mine, dar de fapt este "angajata" de vanzator.
Intrebarea mea este cand inceteaza promisiunea bilaterala de vanzare cumparare
( daca inceteaza!) si ce probleme pot apare.
Eu nu mi-am dat acordul pentru acest lucru, dar acum dupa ce am semnat promisiunea bilaterala de vanzare cumparare agentia imi spune ca pretul s-a negociat in ideea ca vanzatorului ii mai raman 400-500 Euro de la impozit.
Expertiza medico legala poate fi solicitata in situatia in care aveti dubii cum ca vanzatoarea ar fi in imposibilitatea de a-si manifesta consimtamantul in mod valabil, dupa ce ati discutat cu ea.
Notarul va va consilia si va va sfatui daca e bine sa solicitati acest act medical in situatia in care constata, la randul sau, ca ar exista probleme cu capacitatea de exerciltiu a doamnei.
De regula aceste documente medicale se solicita atunci cand partile sunt cunoscute ca persoane cu probleme de acest gen sau daca, atunci cand se discuta la notar despre clauzele contractuale, partea cu pricina nu isi poate manifesta vointa si nu isi poate face cunoscute optiunile.
Altfel....toti vanzatorii ar trebui sa isi scoata certificate medico-legale...cam greu