avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere cic-patronul nu ma mai vrea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere cic-patronul nu ma mai vrea

Buna ziua,

cat de curand va trebui sa ma intorc la munca-se termina cic.Am informatii ca patronul nu mai vrea inapoi.Ideea este urmatoarea:activitatea societatii unde trebuie sa ma intorc nu a suferit deloc in acesti 2 ani decand eu sunt in cic, ci este chiar in plina crestere, cu mult mai multi angajati decat stiam eu, cu mai multe domenii de activitate, cu mai mult personal in sectorul unde eram si eu , si in aceeasi functie ca si a mea.
In aceste conditii, ce poate invoca patronul pentru a nu ma mai primi inapoi si cum ma pot apara eu in fata acestui fapt?

Multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 7 Iunie 2012
Intr-adevar, text de lege nu exista .. insa exista situatii in care angajatorul a decis incetarea suspendarii si apoi convocarea la comisia de disciplina pentru absente nemotivate ..

Se poate invoca textul legii care prevede data cand inceteaza CCC .. data incetarii CCC = data incetarii suspendarii c.i.m. .. prin urmare, data de 02.06.2012 era data incdetarii suspendarii c.i.m., iar data revenirii efectiv la munca era data de 04.06.2012 daca aceasta zi este lucratoare pentru angajatorul dvs ...

Problema este ce va decide angajatorul si nu ce credem noi ...
Ideea este urmatoarea:incetarea CCC a fost intr-adevar data de 02.06.2012, care a fost sambata.Ziua cand se presupune ca trebuia sa ma intorc la munca era data de 03.06.2012, care a fost duminica, deci oricum nu se lucra.Apoi a fost ziua de 04.06.2012, cand eu m-am intors ,si care a fost si ea nelucratoare(in societate s-a lucrat , dar fara a se semna condica) , deci nu inteleg pentru care din zile m-ar putea acuza de absente nemotivate.

Multumesc!
Daca imi extrapolati cuvintele o sa ajungem sa discutam in contradictoriu .. am dat doar un exemplu .. imi aratati unde am scris ca veti fi acuzata de absente nemotivate ? ...

Intr-adevar, ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani. Daca ziua de 04.06.2012 este zi nelucratoare, atunci in data de 05.06.2012 trebuia sa reveniti efectiv la munca ...

Chiar nu vreau sa discutam in contradictoriu, vreau doar sa stiu foarte clar in ce situatie ma aflu, ca sa nu fiu intoarsa asa cum vrea angajatorul.

Totusi, as fi vrut sa stiu, daca nu primesc numar de inregistrare la cererea mea si nu se emite decizia de reluare a activitatii, in ce situatie ma aflu.Ce pot face pentru a beneficia de somaj?

Imi cer scuze daca v-am necajit!

Multumesc din suflet!!!
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
NASTUREL, utilizator
Este o situatie complexa ... Legea va da dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Potrivit principiilor de drept aplicabile situatiei dvs, acestui drept ii corespunde obligatia corelativa a angajatorului de a va reprimi la serviciu ..
Refuzul angajatorului de a va reprimi la munca poate fi semnalata ITM-ului si/sau instantei de judecata.

Angjatorul nu are nicio obligatie de ava inceta raportul de munca , astfel incat sa puteti beneficia de somaj .. in acest sens, nicio institutie din tara nu-l poate obliga chiar daca faceti sesizare in acest sens.
Cea mai buna solutie este dialogul cu acesta ...

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului bebelus02 bebelus02 buna ziua! M-ar interesa si pe mine ce forme legale se aplica in cazul in care angajatorul nu vrea sa te mai primeasca inapoi la munca dupa cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cf. art. 51 lit. "a" codul muncii tudi2008 tudi2008 Buna seara. Am nascut pe data de 8.12 2008. Pana pe data de 19.01.2009 am avut concediu postnatal. Conform deciziei nr... din data de 04.02.2009, mi se ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)