cat de curand va trebui sa ma intorc la munca-se termina cic.Am informatii ca patronul nu mai vrea inapoi.Ideea este urmatoarea:activitatea societatii unde trebuie sa ma intorc nu a suferit deloc in acesti 2 ani decand eu sunt in cic, ci este chiar in plina crestere, cu mult mai multi angajati decat stiam eu, cu mai multe domenii de activitate, cu mai mult personal in sectorul unde eram si eu , si in aceeasi functie ca si a mea.
In aceste conditii, ce poate invoca patronul pentru a nu ma mai primi inapoi si cum ma pot apara eu in fata acestui fapt?
pentru a putea desfiinta postul, patronul trebuie sa faca o evaluare a personalului cu aceeasi functie cu a mea?pentru ca asta mi se intampla mie acum.
In acest sens, trebuie vazut ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern ce prevede referitor la concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului ..
In principiu, in cazul concedierilor individuale sunt foarte putini angajatori care fac o evaluare a salariatilor incadrati pe aceleasi functii ...
Dvs aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de concediere , iar angajatorul va trebui sa probeze faptul ca a procedat legal la concedierea dvs.
Am fost evaluate toate angajatele din departamentul meu(inclusiv eu care sunt venita de 3 zile) si mi s-a cerut sa scriu ca sunt de acord cu desfiintarea postului.Se pare ca evaluarea a fost facuta pentru a se indeplini niste formalitati-zice avocatul firmei-si nu se va evalua pe bune valoarea fiecarei angajate.Trebuie cumva sa demonstreze ca ''nu sunt buna '' pentru postul ala ca sa il poata desfiinta?Nu am mai auzit asa ceva....
Abia maine ma voi uita in regulamentul intern.
In litigiile de munca, sarcina probei incumba intotdeauna angajatorului ... nu vad rostul acordului dvs pentru desfiintarea postului .. iar acel avocat cred ca mai mult va induce in eroare ....
Concedierea individuala presupune : desfiinţarea locului de muncă efectiva şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.