avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa detin doua permise de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa detin doua permise de conducere?

Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti nu erau valabile decit un an dupa dobindirea resedintei in Italia. Am dreptul la doua permise de conducere obtinute prin doua examene; unul in 1992 la Bucuresti si altul in 1999 la Milano "ca si Ramona Badescu?" Mentionez ca astept dubla cetatenie.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Yucaipa , utilizator 14:16, 11 Septembrie 2019
Toate sunt bune si frumoase pana la o eventuala verificare in baza de date, pentru ca in momentul de fata prin Europol sau Interpol se poate verifica o persoana in foarte scurt timp. Daca ai permisul ridicat in Romania si esti prins cu celalalt permis, se intocmeste dosar penal. La fel si in Italia. Totul tine de noroc si de profesionalismul agentului constatator care poate corobora datele din evidenta si atunci se pot pierde ambele permise.
Legea Romana e destul de clara dar, din cate observ , sunt destui utilizatori carora le place sa se bage-n discutii!...e o meteahna specific romaneasca " daca pot sa incalc o lege -mai ales in Romania, pt. ca in alte state ma ustura buzunarul tare - de ce sa nu o fac iar ulterior sa nu ma laud putin ( dau mare smecher) pe net"!!!...Daca ar fi existat putina responsabilitate din partea persoanei care detine 2 permise de conducere(emise de doua state membre UE) care a incalcat legislatia rutiera in oricare dintre acestea, si i se interzice dreptul de a conduce pe drumurile publice in oricare dintre cele doua state, trebuiau predate ambele permise, deoarece conform principiilor de drept, masura retinerii dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice sa fie aplicabila in toate statele membre pana la redobandirea permisului 'licentei' PUNCT.
Orice alte comentarii sunt de prisos!
azi am discutat problema cu mai multe persoane si , ca si pe acest forum parerile erau impartite.
utilizatorul alin.b are dreptate insa intreb intr-un alt stat care nu e membru u.e. se poate circula ?
acum si eu am ajuns la concluzia ca nu se pot detine doua permise chiar daca sunt emise in tari diferite insa ma intreb e normal ca sa ti se retina permisul in romania pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cel in cauza sa nu aiba nici o restrictie in afara granitelor tarii ?
pentru cioan
imi cer scuze daca am deranjat insa chiar nu am hartuit pe nimeni doar ca nu eram convins de ceea ce se raspunsese mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
doberv, utilizator
Reamintesc ca am făcut şcoala de şoferi in România la Bucuresti in 1992, permisul romanesc rezulta nul la un an dupa stabilirea resedintei in Italia. In anul 1999 la Milano ( Italia ) am facut scoala de soferi, am dat examen si am obtinut permisul de conducete Italian. In acest mod puteam conduce autoturisme pe teritoriul acestei natiuni si in Europa. Precizez ca locuiesc in Italia iar in Romania merg doar in vacanta. Sint cetatean roman si sint si in asteptarea cetateniei Italiene. De ce sa renunt la unul din persisele de conducete daca le-am obtinut in perioade diferite in tari diverse? Permisele de conducere amindoua le-am reinnoit valabilitatea, cel romanesc in 2002 iar cel italian in 2009. Organele Italiane sint complet dezinteresate de faptul ca detin un permis de conducere romanesc obtinut iin Romania in 1992 pe care il folosesc pe teritoriul Romaniei. Trebuie sa fi una VIP ( Ramona Badescu )ca sa le poti detine pe amindoua? Cu siguranta multi alti au accasi poveste. Sper ca cineva sa- mi poata da un raspuns mai putin formal. Adeseori legile sint depasite si nu reusesc sa rezolve toate cazurile, trebuiesc si interpretate!? Va multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Mar interesa daca deja dețin un permis italian si mi,a fost suspendat dreptul de a conduce in 2014 si nefiind informat ca trebuie sa fac o cerere ca sa nu mi se trimită înapoi d unde a fost emis , permisul mia fost trimis după 3 saptamani înapoi in Italia , in acest moment permisul se afla in Italia la cei de la motorizatione si pentru mai multe motive nu as dori sa ma mai întorc si miar conveni sa ma înscriu pentru un altul in romania , as putea face asta ? Mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere Vio Lupu Vio Lupu Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si am un permis de conducere romanesc expirat. Pentru a-l putea preschimba in Romania (Timis) am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian pe teritoriul romaniei Ramona1982 Ramona1982 un prieten a avut permisul suspendat 1 an si jumatate, s-a cudecat si a peirdut procesul. astazi un agent de politie l-a oprit si verificand datele lui prin ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere emis in canada marc1995 marc1995 Buna ziua, As vrea sa va intreb daca o dacă o persoana (cetățean roman) cu permis de conducere emis în Canada + permis internațional poate sa conducă ... (vezi toată discuția)