avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat este asimilat celui de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat este asimilat celui de inchiriere?

Este adevarat ca in Noul Cod Civil, Ctr de Comodat este asimilat Ctr de Inchiriere?
Ma ajutati si cu un temei legal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Adanei , Traducator autorizat 11:02, 14 Februarie 2012
Contractul de comodat si cel de locatiune sunt doua acte juridice distincte. Asa cum vi s-a scris si mai sus, in cazul primului contract reglementat de Art 2146 NCC nu exista contraprestatie din partea comodatarului. Dupa intrarea noului cod civil se face insa contract de comodat pentru situatii cand in trecut se redacta un contract de mandat - spre exemplu procurile de folosinta ale autovehiculelor. Art 2146 NCC: [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Mihaela Adanei, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract inchiriere remorca fireman_mil fireman_mil vreau sa inchiriez cateva remorci de 750 kg si as dori un model de contract de inchiriere remorci multumesc anticipat pentru ajutor (vezi toată discuția)
Cotract de comodat Silviu-Miron Silviu-Miron Buna ziua. Se poate incheia un contract de comodat intre o persoana fizica (comodant) si o persoana juridica (comodatar) pentru echipamente audio (amplificare ... (vezi toată discuția)
Gazduire gratis tanar ContSters370286 ContSters370286 Buna ziua, As vrea sa ofer o camera libera din apartament unui tanar pentru a se pregati de facultate. Ce trebuie sa fac astfel incat sa nu platesc ... (vezi toată discuția)