colegul meu de serviciu a decedat in urma cu 2 luni,iar sotia acestuia a primit ca ajutor de inmormantare doua salarii ,conform contactului colectiv de munca sau cam asa ceva...intrebarea mea este daca ar fi avut dreptul si la ajutorul de deces care se acorda in suma de 2100 lei? Pentru ca ,sotia colegului a fost la casa de pensii de unde a fost expediata rapid pe motiv ca firma trebuie sa se ocupe de asa ceva! Deci ,pana la urma ,familia lui a primit doar cele 2 salarii compensatorii de la firma undeva la 1400 lei ,in nici un caz cei 2100 de lei ,bani ce se acorda ca ajutor de deces! CE AR TREBUI SA FACA FAMILIA ACESTUIA?
Buna ziua, As avea o intrebare legata de acest subiect: Daca societatea vrea sa acorde ajutor banesc in cazul decesului unui membru de familie al salariatului, poate ? Nu are precizat acest lucru in regulamentul intern si nu are contract colectiv. Daca da suma va fi impozabila ?
Ajutor de inmormantare
sallai
am a firma mica, cu 5 salariati. Moare un salariat. Nu am contract colectiv de munca. In CIM nu este specificat nimic referitor la ajutorul de inmormantare. Ma ... (vezi toată discuția)