avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutorul de deces pentru salariat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutorul de deces pentru salariat

colegul meu de serviciu a decedat in urma cu 2 luni,iar sotia acestuia a primit ca ajutor de inmormantare doua salarii ,conform contactului colectiv de munca sau cam asa ceva...intrebarea mea este daca ar fi avut dreptul si la ajutorul de deces care se acorda in suma de 2100 lei? Pentru ca ,sotia colegului a fost la casa de pensii de unde a fost expediata rapid pe motiv ca firma trebuie sa se ocupe de asa ceva! Deci ,pana la urma ,familia lui a primit doar cele 2 salarii compensatorii de la firma undeva la 1400 lei ,in nici un caz cei 2100 de lei ,bani ce se acorda ca ajutor de deces! CE AR TREBUI SA FACA FAMILIA ACESTUIA?
Cel mai recent răspuns: IldikoB , utilizator 10:48, 13 Decembrie 2013
Buna ziua, As avea o intrebare legata de acest subiect: Daca societatea vrea sa acorde ajutor banesc in cazul decesului unui membru de familie al salariatului, poate ? Nu are precizat acest lucru in regulamentul intern si nu are contract colectiv. Daca da suma va fi impozabila ?
1. Angajatorul poate sa acorde asa ceva chiar daca nu este prevazut in CCM sau Regulamentul intern.

2. Pentru a doua intrebare apelati la un coleg din sectiunea de forum "Fiscalitate - Salarii".
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. La solicitarea angajatului se poate acorda ajutor de deces atat de catre angajator cat si de Casa Teritoriala de Pensii sau doar de o singura ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de deces codrutamaria6 codrutamaria6 Sunt angajata la stat de curand a decedat mama si am solicitat ajutor de inmormantare de la locul de munca dar mi saspus cacinu se da .Asi dori sa i-mi zica ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare sallai sallai am a firma mica, cu 5 salariati. Moare un salariat. Nu am contract colectiv de munca. In CIM nu este specificat nimic referitor la ajutorul de inmormantare. Ma ... (vezi toată discuția)