Am o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie prin care cadrele didactice si-au castigat in instanta plata ajutorului financiar 100 euro pentru carti conform Legii 315/2006 si H 453/16.05.2007.Inspectoratul Scolar ne-a virat sumele pentru plata acestuia pe anul 2009,dar exista o problema.Unele dintre aceste cadre au iesit la pensie de 1,2 si respectiv 3 ani.Este normal sa le mai fie acordat acest drept,din moment ce in norme se spune ca trebuie sa fie cadru didactic in activitate?Ce carti sa-si cumpere si la ce i-ar mai putea folosi acestea unui profesor pensionar?Inspectoratul ne spune ca este hotarare judecatoreasca si trebuie sa fie respectata.Da,este corect acest lucru si departe de mine gandul de a fi subiectiva.Dar avem certitudinea ca un inspector al Curtii de Conturi nu s-ar lega de acest lucru pe motiv ca acel pensionar nu mai poate face nimic cu acele carti?Va rog mult dati-mi un raspuns, deoarece nu vreau sa fiu in postura de a mi se imputa aceste sume.Multumesc anticipat!
In normele de aplicare a legii 315/2006 la art. 1 se specifica ca ajutorul se acorda cadrelor didactice care sunt in activitate.
Nu se specifica nimic de faptul ca cei care erau in activitate la data depunerii cererii mai beneficiaza de ajutor daca la data platii acestuia nu mai sunt in activitate.
La art. 5 alin 6 se specifica ca plata ajutorului se face pe baza de documente justificative sau avans.......
Deci, dupa parerea mea cei care nu mai sunt in activitate pot primi ajutorul conform hot.judecat. daca fac dovada cu documente justificative a achizitionarii de carti de specilaitate din perioada in care erau in activitate.
Ce ati facut pana la urma?
Si noi suntem in aceeasi situatie, persoane decedate, plecate din unitate, din invatamant,chiar din tara si acum primesc hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sa le platesc diferenta de la 100 euro pana la 130 lei.
Recurs
mesimfora
Sunt profesor, nu sunt membru de sindicat. In luna februarie a. c. colegii mei au primit pronuntarea pe baza careia au obtinut diferentele de drepturi ... (vezi toată discuția)