In cazul in care in contractul individual de munca incheiat intre mine si anagajator , inainte de intrarea in vigoare a legii 40/2011 ( contractul a fost incheiat in anul 2002 ) , durata de preaviz este de 30 de zile ( sunt cadru de conducere ) , daca i-mi depun demisia care va fi durata de preaviz 30 de zile sau 45 de zile ?
Mentionez ca societatea nu are un contract colectiv de munca .
Practic va rog !
Daca i-mi depun demisia cu termenul de preaviz de 30 de zile , in cazul in care angajatorul nu este de acord cu durata , iar eu dupa cele 30 de zile ma prezint la noul loc de munca , contractul meu cand inceteaza ?
1. Normal ca, Codul Muncii nu reglementeaza durata maxima a preavizului in cazul demisiei!!! Iar ceea ce spuneti dvs., domnule moderator este in perfecta concordanta cu cele spuse de mine. de fapt scrise! SUCCES!
2. Modificarea adusa legii nr.53/2003 trebuia sa se reflecte in cadrul contractului individual de munca incheiat intre dvs. si angajator! Daca acest lucru nu s-a facut e o greseala a angajatorului pentru care poate fi "pedepsit" de ITM. Acest lucru nu inseamna ca prevederile legii nr.53/2003 nu vi se aplica, respectiv MAXIM 45 ZILE!
Acest lucru se datoreaza faptului ca orice prevedere contractuala stabilita intre dvs. si angajator e nula, daca este contrara legislatiei actuala.
=====
Ceea ce nu este in concordanta cu ce am scris eu ...
Astazi am intrat in posesia dosarlui meu de perosnal .
Contractul a fost incheiat intre mine si angajator in octombrie 2002 si nu prevede o durata a
preavizului . in schimb doi ani mai tarziu in septembrie 2004 , se incheie un act aditional prin care se reglementeaza , durata preavizului la 15 zile ( desi sun cadru de conducere ).
Acum va intreb , pot sustine ca aceasta a fost durata stabilita si negociata , intre cele doua parti , eu si angajator , chiar daca durata normala la acea vreme era de 30 de zile ?
Pot inainta demisia cu preaviz de 15 zile ?
Daca durata termenului de preaviz nu a mai fost modificata , atunci in cazul demisiei dvs durata preavizului va fi de 15 zile.
In speta, acesta va fi preavizul pe care-l trebuie sa-l efectuati ...