avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIA .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIA .

In cazul in care in contractul individual de munca incheiat intre mine si anagajator , inainte de intrarea in vigoare a legii 40/2011 ( contractul a fost incheiat in anul 2002 ) , durata de preaviz este de 30 de zile ( sunt cadru de conducere ) , daca i-mi depun demisia care va fi durata de preaviz 30 de zile sau 45 de zile ?
Mentionez ca societatea nu are un contract colectiv de munca .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 16 Februarie 2012
Practic va rog !
Daca i-mi depun demisia cu termenul de preaviz de 30 de zile , in cazul in care angajatorul nu este de acord cu durata , iar eu dupa cele 30 de zile ma prezint la noul loc de munca , contractul meu cand inceteaza ?
Dulau a scris:

1. Normal ca, Codul Muncii nu reglementeaza durata maxima a preavizului in cazul demisiei!!! Iar ceea ce spuneti dvs., domnule moderator este in perfecta concordanta cu cele spuse de mine. de fapt scrise! SUCCES!

2. Modificarea adusa legii nr.53/2003 trebuia sa se reflecte in cadrul contractului individual de munca incheiat intre dvs. si angajator! Daca acest lucru nu s-a facut e o greseala a angajatorului pentru care poate fi "pedepsit" de ITM. Acest lucru nu inseamna ca prevederile legii nr.53/2003 nu vi se aplica, respectiv MAXIM 45 ZILE!
Acest lucru se datoreaza faptului ca orice prevedere contractuala stabilita intre dvs. si angajator e nula, daca este contrara legislatiei actuala.

=====

Ceea ce nu este in concordanta cu ce am scris eu ...

Astazi am intrat in posesia dosarlui meu de perosnal .
Contractul a fost incheiat intre mine si angajator in octombrie 2002 si nu prevede o durata a
preavizului . in schimb doi ani mai tarziu in septembrie 2004 , se incheie un act aditional prin care se reglementeaza , durata preavizului la 15 zile ( desi sun cadru de conducere ).
Acum va intreb , pot sustine ca aceasta a fost durata stabilita si negociata , intre cele doua parti , eu si angajator , chiar daca durata normala la acea vreme era de 30 de zile ?
Pot inainta demisia cu preaviz de 15 zile ?
Daca durata termenului de preaviz nu a mai fost modificata , atunci in cazul demisiei dvs durata preavizului va fi de 15 zile.
In speta, acesta va fi preavizul pe care-l trebuie sa-l efectuati ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile si_monna si_monna Buna ziua! Vreau sa imi dau demisia si in contractul de munca, pe care l-am incheiat in 2010, scrie: \"perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie- functie de conducere sau nu? cate zile de preaviz?? katrinella katrinella Buna ziua. Ma confrunt cu o situatia si am mai multe intrebari pe tema asta. Am gasit un nou loc de munca si trebuie sa imi dau demisia de la prezentul loc de ... (vezi toată discuția)