Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proces castigat, obiect: valorificarea veniturilor realizate in acord

Asa cum a spus D-na Pintea, pensionarii iesiti cu L19 care au procese de recalculare pt."acord.... si prime" pe rol, vor castiga invocand Decizia 19, si desigur avand specificata plata CAS-corespunzatoare acestor venituri.Si eu am castigat ieri, daca va ajuta va dau detalii.Intrebare:1. din forum am inteles ca recalcularea se va face tot dupa L19, Instanta nu precizeaza. (Pensionare nov..2010,actiune febr.2011, termen si solutie febr.2012). 2. Pentru un prieten va intreb;a iesit dupa L263, de ce lui nu i se vor lua in calcul aceste venituri? Adica daca e si o logica(ca eu nu vad), nu doar un articol de lege....Multumesc
Cel mai recent răspuns: pintiliemirceadorin , utilizator 18:51, 20 Februarie 2012
1. Ati dat foarte putine date pentru un raspuns corect, din punctul meu de vedere. Daca ati depus o cerere inainte de 1 ianuarie 2011, cerere prin care ati solicitat recalcularea drepturilor de pensie cu valorificarea veniturilor realizate in acord, atunci hotararea va fi pusa in aplicare potrivit Legii nr. 19/2000. Daca ati solicitat iar instanta a dispus anularea deciziei emise in noiembrie 2010, noua decizie va fi emisa tot potrivit dispozitiilor Legii nr. 19/2000.

2. Legea vi se pare putin lucru? Mie mi se pare ca este singurul lucru important.
In alta ordine de idei, va reamintesc ceea ce a tot scris si colegul meu, Valeriu Tudor, aici:
Va reamintesc ca pe acele timpuri salariatilor li se retinea contributia pentru pensie numai la salariul din CIM, nu si pentru sumele in acord si alte sporuri nepermanente.

www.avocatnet.ro/content/for...
Angajatorul platea contributia la fondul de salarii, angajatul la salariul de incadare. Alte discutii nu-si au rostul.
Stimate Dle. "sch" . Cititi, va rog, discutia deschisa de pintiliemirceadorin cu titlul anulare decizie de pensionare postata aici pe pag.2 jos sau poate este acum pe pag.3 si va rog sa comentati , sau pe pintiliedn@yahoo.com . Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul complet de cotizare corelat cu reducerea varstei de pensionare sch sch Sunt pensionata la limita de varsta in baza Legii 19, n. 01.1953,( femeie). Stagiul complet de cotizare s-a considerat 28ani 8 luni. Am lucrat 20 ani grupa ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie sch sch Am iesit la pensie in 2010 conf. legii 19/2000. Va rog sa-mi spuneti daca 1. o recalculare a pensiei ceruta azi, impusa, sa zicem, de legiuitor- cat si 2. o ... (vezi toată discuția)
Se aplicã indicele de corecție dacã am trecut la pensie pentru limitã de vârstã în 2012? petroilidia petroilidia daca am iesit la pensie anticipata in 2008,pe L19/2000,iar in luna mai 2012 am iesit la pensie pt limita varsta,pe L263/2010,pot beneficia de aplicarea ... (vezi toată discuția)