avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hartuire si santaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hartuire si santaj

Sunt administratorul unei firme de taxi. In 2008 am avut un taximetrist angajat la negru, pe care l-am dat afara in urma insusirii de catre acesta a unor sume de bani. El m-a dat in judecata pentru a-i inscrie in cartea de munca 6 luni si pentru salariul pe 3 luni - a castigat. Eu l-am dat in judecata pentru banii pe care si-i insusise - am pierdut ( din cauza ca inregistrasem in registrul de casa sumele care figurau pe casa de marcat - asa cum este obligatoriu - si astfel s-a considerat ca de fapt eu incasasem banii). De 4 ani de zile acest individ se tine de mine ca scaiul, in sensul ca m-a batut deja de 2 ori ( am certificate medico-legale ), mi-a facut recent o reclamatie la Garda Financiara si am fost amendat cu 100 de lei, dar nu pentru ce a reclamat el ci pentru lipsa unei fise de inventar, plus ca ori de cate ori angajaez un sofer nou, dupa maxim 2-3 luni acesta pleaca fara prea multe explicatii si in 90% din cazuri motivul este ca acest individ ii minte orice ca sa ii faca sa plece si imi creeaza astfel probleme - fara soferi, masinile stau si eu pierd bani, exact ce il intereseaza pe el.

De 4 ani lucreaza la negru in taximetrie, in continuare si nici nu se va angaja vreodata legal, deoarece are 3000 datorie la Primarie din amenzi de circulatie. Nu pot sa il reclam pentru munca la negru pentru ca ITM-ul sanctioneaza firma angajatoare si mai putin angajatul si astfel imi pun in cap si alti patroni de taxi.

Nu stiu ce sa mai fac... nu sunt adeptul violentei, dar nu vad nici o solutie legala in acest caz... ma puteti ajuta cu sfaturi pertinente ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 22 Februarie 2012
Da, poate lua o amenda de la 40 lei la 80 lei....
multumesc pentru informatie. pot sa-l dau in judecata pe motivele din postul de la ora 19:47 ?
Trebuie sa formulati o actiune pentru raspunderea civila delictuala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul de casa leorot leorot Am un taxi pe care am avut angajat un sofer. Acesta a efectuat curse de taxi, a incasat banii, dar nu mi i-a predat. Acesti bani figureaza pe casa de marcat ... (vezi toată discuția)
Angajare douã ore pe zi sicutza68 sicutza68 unde pot reclama o persoană care lucrează doar două ore pe zi dar de fapt el este plătit la negru cu normă întreagă,ce dovezi trebuie și cine este ... (vezi toată discuția)
Proces? ghiuvy2005 ghiuvy2005 Buna ziua, Am tinut contabilitatea la 2 firme ale aceluiasi patron, la negru, fara act intre noi.Respectivul imi datoreaza si in prezent din 2008 o suma de ... (vezi toată discuția)