avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... mai platesc la Fondul pentru mediu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

mai platesc la Fondul pentru mediu?

Buna ziua,

Firma noastra cumpara bustean si il prelucreaza in cherestea.Pana acum am calculat 2% din valoarea busteanului si am declarat si platit la AFM. Insa, de curand m-am documentat si am gasit modificarea Ord.578/2006 in care spune asa:
" ART. 34
Administratorii, respectiv proprietarii de paduri care realizeaza venituri din vanzarea masei lemnoase si/sau a materialelor lemnoase, cu exceptia lemnelor de foc, arborilor si arbustilor ornamentali, pomilor de Craciun, rachitei si puietilor, au obligatia de a calcula si de a plati la Fondul pentru mediu o contributie de 2% din valoarea de vanzare a acestora."

Din acest articol inteleg ca doar proprietarii de paduri declara acest fond, prin urmare eu, ca si operator economic, nu mai am obligatia calcularii si declararii fondului de mediu. Cei de la Garda de Mediu insa,in urma unui control, mi-au spus sa declar in continuare.
Ce ma sfatuiti sa fac? Cum e corect?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ela-d , utilizator 17:19, 8 Martie 2012
nu ma poate ajuta nimeni?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu pentru padure alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa-mi spuneti daca pentru detinerea unei suprafete de teren cu vegetatie forestiera (padure - 3,25 ha) trebuie platita taxa de mediu. ... (vezi toată discuția)
Vanzarea de arbusti ornamentali si a arborilor ornamentali miklos_elena miklos_elena Buna ziua, vanzarea de material saditor -ca arbusti ornamentali si arbori ornamentali intra sub incidenta masei lemnoase ? pentru aplicarea taxarii ... (vezi toată discuția)
Transport pomi de craciun 2014 haicansorina haicansorina Buna ziua Cum se transporta in anul 2014 pomii de craciun? pe baza la ce documente si daca necesita crotaliu aplicat sau numai marca dreptunghiulara ? cf HG ... (vezi toată discuția)