avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie banca - mostenire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie banca - mostenire

Tatal meu a decedat in 2006 si se pare ca avea o datorie la banca. Nu stiu exact despre ce este vorba insa de putin timp sunt asaltata cu telefoane de la o firma de recuperari creante. Au apelat la doi vecini din cartier care au venit cu hartia la mine sa-mi spuna ca sunt cautata. Este legal?

Nu stiu legislatia cu privire la debite asa ca va cer ajutorul. Eu impreuna cu mama si sora suntem mostenitori legali. Suntem obligate sa platim acea restanta? Azi am vorbit cu cei de la firma de recuperari si mi s-a zis sa le trimit o copie dupa certificatul de deces si ca trebuie sa achit cat se poate de repede suma. Mi-au zis ca au apelat la vecini pentru ca nu dadeau altfel de mine si ca eu sunt mostenitoarea debitului si trebuie sa platesc. Contractul e incheiat pe tatal meu. Noi succesiunea am facut-o la vreo 6 luni dupa deces iar acolo nu scrie nimic de datorii.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 16:00, 6 Martie 2012
Ziceti ca nu s-a mai platit din 2006? In acest caz oricum datoria ar trebui sa fie prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)
Orfan Alin-Ionut Alin-Ionut Sunt orfan de ambii parinti si student in anul 1 la o facultate de stat. Am ramas cu o datorie de pe urma tatalui meu care a decedat acum 4 ani. Am inceput sa ... (vezi toată discuția)
recuperare creante adela b adela b Buna ziua Am si eu o intrebare, tatal meu cat timp a trait a facut o gramada de credite pe unde a apucat (asta in perioada in care bancile dadeau credite ... (vezi toată discuția)