avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni)

M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o chitanta de onorariu de la un cabinet de avocatura in 21.10.2008,dar am cautat dosarul si cred ca nu s-a depus niciun act,iar cu avocatul respectiv nu mai pot lua legatura deoarece a decedat.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lalicu , utilizator 15:12, 1 Octombrie 2012
Se pare ca acest termen de prescriptie de 3 ani poate fi interpretat de instante dupa bunul plac , pt ca in decizia 26/14.11.2011 nu se referiri exacte la prescriptie, sau ce presupune "retroactiv"

In cazul meu, concret, spre marea mea dezamagire desi am castigat prima actiune in instanta , recursusul formulat de AJPS Cluj invocand prescriptia de 3 ani a fos admis, Curtea de Apel Cluj considerand ca dreptul meu de a solicita retroactiv indemnizatia crestere pana la 2 ani pt al doilea copil (gemeni nascuti in 2006) s-a prescris in 2010 si pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap s-a presicris in 2011.

Deci dreptul de solicitata retroactiv aceasta indemnizatie in baza deciziei 26/14.11.20011 a ICCJ, publicata in MO in ianuarie 2012, decizie care a fost emisa in mod special pt perioada 2006-2009 si face referire clara la aceasta perioada, s-a prescris inainte de aparitia acestei decizii !?!!
Atunci nu inteleg rolul acestei decizii si modul in care ar trebui aplicata din moment ce Curtile de Apel considera ca drepturile din 2006, 2007 si 2008 sunt deja prescrise la momentul emiterii Deciziei 26/2011 !?

Poate cineva din domeniul juridic reuseste sa ne explice cum ar trebui interpretata .
Hotararea Curtii de Apel Cluj este irevocabila in cazul meu dar poate sunt si altii care vor sa inteleaga cum se poate aplica decizia ICCJ.
Eu nu cred ca mai am alta cale de atac. ???

Oricum aceeasi Curte de Apel Cluj intr-un dosar similar cu al meu a dat castig mamei si a respins recursul AJPS , netinand cont de prescriptia invocata de acestia.
Deci in doua dosare similare cum e posibi; ca aceeasi Curte de apel sa dea 2 solutii diametral opuse.
In concluzie pt cei care aveti actiuni pe rol sau intentionati sa inaintati, va sfatuiesc sa nu renuntati poate aveti mai mult "noroc" ca si mine, pt ca se pare ca la asta se rezuma justitia la noi.
Mi-as dori f mult sa auzim si de actiuni care au avut castig de cauza si de cei care au obtinut retroactiv aceste drepturi .

Mult succes

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil bogdanraluca bogdanraluca Am inteles ca indemnizatia se acorda pentru sarcinile multiple,intrebarea mea este urmatoarea :atunci cand copilul avea 1 an si jumatate s-a nascut si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere gemeni 2013 + stimulent insertie pentru reintoarcere mai devreme de 1 an sacha2013 sacha2013 Buna ziua, In 2013 urmeaza sa nasc gemeni. Voi opta pentru varianta de concediu de crestere de 1 an si am 2 intrebari adresate celor ce considera ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ptr. gemeni ( retroactiv ) nicoleta001 nicoleta001 BUNA ZIUA . As dori sa stiu daca se mai poate recupera indemnizatia de crestere a copilului aferenta celui de al doilea copil dintr-o sarcina gemelara .Mai ... (vezi toată discuția)