avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC

Buna ziua.
Fiul meu s-a nascut pe 10 august 2007 si am fost in CIC intre 22 oct. 2007 si 1 apr. 2008.
Am dreptul sa cer revenirea in CIC pana cand fiul meu implineste 2 ani?
Daca fac aceasta cerere cu 1 ian. 2009, voi beneficia de posibilitatea de a primi o indemnizatie egala cu 85% din media veniturilor mele din ultimile 12 luni dinainte de nastere ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 27 Noiembrie 2008
o ultima lamurire daca se poate. Deci eu am intrerupt CCC-ul pt ca nu reuseam sa platim ratele. Am reluat munca de doua luni si mictza mea are 6 lunite. Acum daca de la 1 ian se plateste 85% din venituri vreau sa stau acasa cu micutza. Cum ma sfatuiti sa procedez? Sa intrerup munca zilele astea ca de la 1 ianuarie sa ma prinda in concediu?
multumesc din suflet
Noile modificari la OUG nr.148/2005 prevad ca, pot beneficia de prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege, si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
O mamica angajata ca programator cu impozit pe venit zero poate primi indemnizatia lunara pt cresterea copilului? imosoft imosoft Buna ziua, O mamica angajata ca programator, cu impozit pe venit zero (firma beneficiaza de deducerea respectiva cf legii date in 2004) poate primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinut alinut Am si eu cateva nelamuriri daca ma poate ajuta cineva: in lunile care se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei, pe langa salariul net am avut si ... (vezi toată discuția)